Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 18:32
ΑΓΟΡΕΣ

Το νέο κρυπτονόμισμα που είναι στη.. μόδα – Άλμα 111% σε επτά ημέρες

Ο λόγος για το Shiba

Το νέο κρυπτονόμισμα που είναι στη.. μόδα – Άλμα 111% σε επτά ημέρες

Ακόμη ένα κρυπτονόμισμα έχει αναδυθεί στον αφρό της επενδυτικής μόδας το τελευταίο διάστημα, παρουσιάζοντας άλμα άνω του 111% μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες.

Ο λόγος για το Shiba Inu ή αλλιώς SHIB, το οποίο θεωρείται ως το επόμενο «meme crypto», συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον εκατομμυρίων μικρο-επενδυτών από όλο τον κόσμο.

Η σημερινή αξία του SHIB, του οποίου το εικονογράφημα αντλεί έμπνευσε από το ομώνυμο καρτούν, βρίσκεται στην τιμή του 0,0000594 δολαρίου, διαθέτοντας την 11η μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στην αγορά των crypto.

Διαβάστε επίσης: Από άνεργοι, εκατομμυριούχοι: Πώς δύο αδέρφια πλούτισαν με ένα κρυπτονόμισμα-παρωδία

Οι αναλυτές δε, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα το Shiba θα ξεπεράσει σε χρηματιστηριακή αξία το dogecoin, το οποίο ήταν το προηγούμενο «meme crypto», χάρη και στην άτυπη στήριξη που είχε λάβει από τα tweets του Έλον Μασκ.

Αν και το SHIB είναι εξαιρετικά φθηνό (η αξία του είναι αισθητά μικρότερη του 1 δολαρίου), οι αναλυτές καλούν τους επενδυτές να διεξάγουν μια μικρή έρευνα, προτού αποφάσισαν να επενδύσουν σε αυτό.

«Προτού επενδύσετε σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε που ακριβώς επενδύετε και ποιοι κίνδυνοι απορρέουν από αυτό» προειδοποιεί ο Douglas Boneparth, επικεφαλής της Bone Fide Wealth.

Διαβάστε επίσης: Πώς να γίνεις μέτοχος σε πλοίο με ένα ευρώ

Το Shiba δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από τον χρήστη με το ψευδώνυμο Ryoshi. Χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το blockchain του Ethereum, δηλαδή του Νο.2 κρυπτονομίσματος παγκοσμίως.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News