Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 16:59
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Υποτονική έναρξη μετά τα χθεσινά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Βουτιά πραγματοποιεί η μετοχή της Robinhood

Wall Street: Υποτονική έναρξη μετά τα χθεσινά ρεκόρ από Dow Jones και S&P 500 

Υποτονικά κινούνται σήμερα Τετάρτη οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτης της Wall Street, μία ημέρα αφότου οι Dow Jones και S&P 500 σημείωσαν εκ νέου ιστορικά υψηλά ρεκόρ. 

Ο Dow Jones υποχωρεί οριακά υπό του μηδενός μετά από ένα τριήμερο διαδοχικό ανοδικό σερί, ο S&P 500 κινείται οριακά υψηλότερα άνω του μηδενός, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο περί του 0,50% και να είναι ο μοναδικός εκ των τριών δεικτών που παρουσιάζει κάποια αισθητή μεταβολή. 

Τα εταιρικά αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021 έχουν ανεβάσει ρυθμούς και το επίκεντρο των επενδυτών μοιραία έχει στραφεί στις ανακοινώσεις των αμερικανικών εισηγμένων. 

Χθες ανακοίνωσαν τις οικονομικές τους επιδόσεις οι Alphabet (μητρική της Google) και η Microsoft, επιδόσεις που ήταν καλύτερες των εκτιμήσεων των αναλυτών. 

Διαβάστε επίσης: Microsoft: «Ροκανίζει» τη διαφορά από την πιο πολύτιμη εταιρεία στον κόσμο 

Σήμερα πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ανακοίνωσε τα αποτελέσματά της η πλατφόρμα διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, Robihood, τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών, εν αντιθέση με αυτά του β΄ τριμήνου έδειξαν μια ισχυρή πορεία της εταιρείας.  Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η μετοχή της κάνει βουτιά 12%.

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της General Motors, παρά το γεγονός ότι οι οικονομικές της επιδόσεις για το προηγούμενο τρίμηνο, ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. 

Αντιθέτως, τα καλύτερα του αναμενομένου αποτελέσματα της Boeing, έχουν δώσει ώθηση στη μετοχή της η οποία και κινείται ανοδικά. 

Διαβάστε επίσης: McDonald’s: Τα νέα μενού έδωσαν ώθηση στα έσοδα το γ΄ τρίμηνο 

Μέχρι τη σημερινή συνεδρίαση, περί του 30% των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500, έχουν ανακοινώσει τα αποτελέσματά τους για το γ΄ τρίμηνο του 2021. Εξ αυτών το 80% έχουν δημοσιεύσει καλύτερα αποτελέσματα των εκτιμήσεων, συντελόντας σε μεγάλο βαθμό για την επίτευξη των πρόσφατων ιστορικών υψηλών ρεκόρ, από τους Dow Jones και S&P 500. 

moneyrevievew.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News