Business & Finance Τετάρτη 27/10/2021, 11:38
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρώπη: Πτωτική έναρξη με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Heineken μετά τη δημοσίευση των δικών της επιδόσεων για το γ΄ τρίμηνο

Ευρώπη: Πτωτική έναρξη με τα εταιρικά αποτελέσματα στο προσκήνιο

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, μην καταφέρνοντας να επεκτείνουν τα κέρδη από τη χθεσινή συνεδρίαση, μια συνεδρίαση που τις έφερε μια «ανάσα» από το ιστορικό τους υψηλό ρεκόρ που τελευταία φορά σημείωσαν τον περασμένο Αύγουστο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 υποχωρεί κατά 0,13% κι απομακρύνθηκε από το ιστορικό ρεκόρ των 476,16 μονάδων της 13ης Αυγούστου. Χθες σχεδόν άγγιξε το ρεκόρ αυτό, φθάνοντας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έως τις 476,06 μονάδες, ενώ σήμερα κινείται πέριξ της ζώνης των 475 μονάδων.

Ο DAX στη Φρανκφούρτη οπισθοχωρεί κατά 0,19%, όπως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, ενώ σε Λονδίνο και Παρίσι οι χρηματιστηριακοί δείκτες καταγράφουν οριακές απώλειες. 

Εν αναμονή της αυριανής συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κι ελλείψει σημαντικών εξελίξεων, οι επενδυτές έχουν επικεντρωθεί στις ανακοινώσεις των ευρωπαϊκών εισηγμένων αναφορικά με τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το γ΄ τρίμηνο του 2021. Παράλληλα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση του προσχεδίου για τον προϋπολογισμό της Μεγάλης Βρετανίας από τον υπουργό Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ.

Πριν το άκουσμα του κουδουνιού για τη σημερινή συνεδρίαση, μια σειρά από εταιρικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, μεταξύ άλλων από τις Schneider Electric, Deutsche Bank, Heineken και Banco Santander.

Για τη Deutsche Bank, το προηγούμενο τρίμηνο συνιστά το πέμπτο διαδοχικό στο οποίο καταγράφει κέρδη, παρά τη μείωση των εσόδων στο τμήμα investment banking της.

Ειδικότερα, η γερμανική τράπεζα ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 194 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε τον Σεπτέμβριο, έναντι των 135 εκατ. ευρώ που περίμεναν οι αναλυτές, αυξημένα κατά 7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τα 182 εκατ. ευρώ, με τα έσοδά της να σημειώνουν μια ελαφρά αύξηση από τα 5,9 δισ. ευρώ το γ΄ τρίμηνο του 2020, στα 6 δισ. ευρώ. 

Ωστόσο η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν βοήθησε τη μετοχή της, από τη στιγμή που καταγράφει απώλειες πλέον του 4,60%. 

Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Heineken, μετά τη δημοσίευση των δικών της επιδόσεων για το γ΄ τρίμηνο, όπου οι πωλήσεις της συρρικνώθηκαν κατά 5,1%, εξαιτίας των περιορισμών για τον κορωνοϊό στην Νοτιοανατολική Ασία, μία από τις τρεις μεγαλύτερες αγορές για την ολλανδική ζυθοποιϊά. 

moneyrevievew.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News