Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500 – Σε ράλι και η τεχνολογία

Wall Street: Νέα ρεκόρ για Dow και S&P 500 – Σε ράλι και η τεχνολογία

Σε επίπεδα ρεκόρ έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, ενώ με μεγάλη άνοδο ακολούθησε και ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, βρίσκοντας στήριγμα στη Tesla. 

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 35.741,15 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,5% στις 4.566,48 μονάδες. Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,9%, με τον κλάδο τεχνολογίας να έχει ως βασικό καταλύτη την Tesla, η οποία ενισχύθηκε περισσότερο από 12% και «είδε» την κεφαλαιοποίησή της να ξεπερνά το φράγμα του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίου, από τη στιγμή που η Morgan Stanley αύξησε την τιμή στόχο για τη μετοχή της στα 1.200 από τα 900 δολάρια. Επίσης, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε ότι θα κάνει παραγγελία για 100.000 αυτοκίνητα Tesla. 

Το άλμα της μετοχής της κατασκευάστριας ηλεκτρικών οχημάτων βοήθησε την Wall Street να ανοίξει την εβδομάδα πολύ δυναμικά, εν αναμονή πληθώρας εταιρικών αποτελεσμάτων. Τεχνολογικοί κολοσσοί, μεταξύ των οποίων Alphabet, Microsoft, Amazon και Apple θα ανακοινώσουν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου τις επόμενες μέρες σε συνδυασμό με τα «βαριά χαρτιά» του Dow Jones, Caterpillar, Coca-Cola, Boeing και McDonald’s. 

Σε άνοδο 1,3% και η μετοχή του Facebook παρά το γεγονός ότι στην αρχή της συνεδρίασης κατέγραφε πτώση στον απόηχο των νέων αποκαλύψεων από εργαζομένους της εταιρείας για τις πρακτικές που ακολουθεί ως προς τη δημοσίευση του περιεχομένου στην πλατφόρμα του. 

Δυναμική ήταν η εικόνα και του ενεργειακού κλάδου από τη στιγμή που η τιμή αργού άγγιξε τα 85 δολάρια το βαρέλι. Η μετοχή της Exxon Mobil ενισχύθηκε 2%, ενώ της Chevron 0,9%. 

Από τις 117 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τρίτου τριμήνου έως τώρα, το 84% εξ αυτών έχει ξεπεράσει τις προβλέψεις των αναλυτών, σύμφωνα με τη Refinitiv. Οι εταιρείες του S&P 500 εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν κέρδη της τάξης του 35% στο τρίτο τρίμηνο. 

Μπαίνοντας πάντως στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες παρουσιάζουν σταθερά κέρδη για το μήνα. Ο Dow και ο S&P 500 παρουσιάζουν άνοδο μεγαλύτερη του 5%, ενώ ο Nasdaq έχει ενισχυθεί 4,4% μέχρι στιγμής. Το ράλι του Οκτωβρίου το έχει καθοδηγήσει έως τώρα η ενέργεια, η οποία παρουσιάζει κέρδη 11% στο μήνα. Βαριά βιομηχανία, real estate, πρώτες ύλες και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες έχουν ενισχυθεί αντίστοιχα τουλάχιστον 7% την ίδια περίοδο. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News