Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 21:43
ΑΓΟΡΕΣ

Κρυπτονομίσματα: Στο ρεκόρ των 8 δισ.δολαρίων οι εισροές φέτος

Κρυπτονομίσματα: Στο ρεκόρ των 8 δισ.δολαρίων οι εισροές φέτος

Στο επίπεδο ρεκόρ των 1,5 δισ.δολαρίων ανήλθαν οι εισροές σε προϊόντα και κεφάλαια της αγοράς κρυπτονομισμάτων στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας, για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα επενδύσεων, καθώς η αισιοδοξία έφθασε στο ζενίθ της με τη συναλλαγή του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου σε bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία της CoinShares που διαχειρίζεται ψηφιακό ενεργητικό. 

Αυτό σημαίνει ότι οι εισροές σε κρυπτονομίσματα από τις αρχές του έτους έως σήμερα άγγιξαν τα 8 δισ.δολάρια, ξεπερνώντας κατά πολύ το ρεκόρ ολόκληρου του 2020, των 6,7 δισ.δολαρίων. 

Σε επίπεδα ρεκόρ εκτινάχθηκε και το συνολικό υπό διαχείριση ενεργητικό σε κρυπτονομίσματα, φθάνοντας τα 79,2 δισ.δολάρια, παρότι έκλεισε την προηγούμενη εβδομάδα λίγο χαμηλότερα στα 76,7 δισ.δολάρια.

Ο κύριος όγκος εισροών για έκτη διαδοχική εβδομάδα πήγε στο bitcoin, με επενδύσεις 1,45 δισ.δολαρίων. Οι εισροές στο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του πλανήτη από τις αρχές του έτους έως σήμερα ανέρχονται στα 6,1 δισ.δολάρια.  

Τα διαπραγματεύσιμα αμοιβαία ProShares και Balkyrie έκαναν το ντεμπούτο τους την προηγούμεν εβδομάδα, σε μία στιγμή ορόσημο για την αγορά κρυπτονομισμάτων η οποία αναμένεται να προσελκύσει ακόμη μεγαλύτερες εισροές από τους κορυφαίους θεσμικούς επενδυτές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εκτιναχθεί το bitcoin σε νέο ιστορικό υψηλό πάνω από τα 67.000 δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές, η εξέλιξη αυτή δείχνει τη δυναμική που έχει το bitcoin να αλλάξει το χρηματοοικονομικό σύστημα και να δημιουργήσει μία παγκόσμια οικονομία, συνδέοντας ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες αγορές με τρόπο που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. 

Από την άλλη πλευρά όμως, το Ethereum γνώρισε εκροές για τρίτη διαδοχική εβδομάδα της τάξης των 1,4 εκατ.δολαρίων. Η CoinShares πάντως αποδίδει τις εκροές σε ρευστοποιήσεις κερδών καθώς η τιμή του προσεγγίζει ιστορικά υψηλά. 
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News