Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 16:58
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνευρη έναρξη μιας ενδιαφέρουσας εβδομάδας 

Η πορεία των Big Tech κατά μεγάλο ποσοστό αντανακλά και τις τάσεις που επικρατούν στο παγκόσμιο επιχειρείν

Wall Street: Άνευρη έναρξη μιας ενδιαφέρουσας εβδομάδας 

Δίχως εξάρσεις έχει εισέλθει στην καινούργια εβδομάδα η Wall Street, με τους τρεις βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες να κινούνται με υποτονικές θετικές ή αρνητικές μεταβολές. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,10%, με το ίδιο ποσοστό κινείται υψηλότερα ο S&P 500, ενώ ο Nasdaq καταγράφει κέρδη περί του 0,20%. 

Η τρέχουσα εβδομάδα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς «κατεβαίνουν στον στίβο» των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ΄ τρίμηνο του 2021 οι «μεγάλες κυρίες» του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, οι λεγόμενες Big Tech.

Σήμερα την αρχή κάνει μετά το πέρας της συνεδρίασης το Facebook, αύριο ακολουθούν οι Alphabet (μητρική της Google) και η Microsoft και την Πέμπτη τον «χορό» ολοκληρώνουν οι Apple και Amazon. 

Οι πέντε αυτές εταιρείες μαζί με την Tesla συνιστούν περισσότερο από το 25% της στάθμισης του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης S&P 500 και οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων τους αποτελεί πάντα γεγονός εξέχουσας σημασίας για τις αγορές και τους επενδυτές. 

Η πορεία αυτών των εταιρειών κατά μεγάλο ποσοστό αντανακλά και τις τάσεις που επικρατούν στο παγκόσμιο επιχειρείν, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας όταν οι περισσότερες εταιρείες κατέγραφαν ζημιές και οι Big Tech σημείωναν ρεκόρ εσόδων, εν μέσω μιας μαζικής μεταστροφής στα προϊόντα και τις υπηρεσίες τεχνολογίας. 

Ανοδικά κινούνται οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, με τα πολυετή υψηλά των τιμών του πετρελαίου να δίνει ώθηση στις μετοχές αυτές. 

Κέρδη πλέον του 4% καταγράφει η μετοχή της Paypal, μετά την ανακοίνωση ότι εγκαταλείπει τα σχέδια για να εξαγοράσει το Pinterest αντί του ποσού των 45 δισ. δολαρίων. Στον αντίποδα η μετοχή του Pinterest βυθίζεται κατά 14,5%. 

Μετά τις έως τώρα ανακοινώσεις των οικονομικών επιδόσεων για το προηγούμενο τρίμηνο των εταιρειών οι μετοχές των οποίων διαπραγματεύονται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, S&P 500, οι αναλυτές της Refinitiv αναμένουν τα κέρδη τους και τα έσοδά τους να είναι αυξημένα κατά 34,8% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2020. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News