Business & Finance Δευτέρα 25/10/2021, 16:48
ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό επτά ετών η τιμή του πετρελαίου

Πάνω από τα 86 δολάρια η τιμή του Brent

Σε υψηλό επτά ετών η τιμή του πετρελαίου

Περαιτέρω άνοδο καταγράφει σήμερα η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων, εν μέσω των μειωμένων αποθεμάτων και της ισχυρής ζήτησης. 

Πιο συγκεκριμένα, τα συμβόλαια Brent ενισχύονται κατά 0,7% και φθάνουν τα 86,14 δολάρια, σημειώνοντας το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. 

Σε υψηλό επτά ετών, παράλληλα, κυμαίνονται και οι τιμές των συμβολαίων WTI, οι οποίες αυξάνονται σήμερα κατά 0,85% και διαμορφώνονται σε 84,47 δολάρια ανά βαρέλι. 

Διαβάστε επίσης: ΑΔΜΗΕ: Έκτακτο σχέδιο για επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος

Τα παγκόσμια αποθέματα παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, κάτι το οποίο διατηρεί τις ανοδικές πιέσεις στην αγορά του «μαύρου χρυσού», επιδεινώνοντας την εν εξελίξει ενεργειακή κρίση. 

Με τη ζήτηση να αυξάνεται διαρκώς, χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που προειδοποιούν για πιθανή εξάπλωση των αναταράξεων και στο πετρέλαιο. 

Υπενθυμίζεται ότι ήδη καταγράφονται σημαντικά προβλήματα στις αλυσίδες προμήθειας άνθρακα και φυσικού αερίου, προκαλώντας εκτόξευση του ενεργειακού κόστους σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική. 

Εφόσον δε η κατάσταση δεν αλλάξει ριζικά, τότε η Γηραιά Ήπειρος κινδυνεύει να βιώσει έναν από τους χειρότερους χειμώνες των τελευταίων δεκαετιών, με το αυξημένο κόστος ενέργειας να πλήττει νοικοκυριά και βιομηχανίες, ναρκοθετώντας τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης.   

Διαβάστε επίσης: Red Sea Project: Το μεγαλύτερο έργο αποθήκευσης ενέργειας στον κόσμο, ισχύος 1.300 MWh

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News