Business & Finance Τετάρτη 9/12/2020, 13:01
ΑΓΟΡΕΣ

Ελληνικά ομόλογα: Συνέχεια στο ράλι

Ελληνικά ομόλογα: Συνέχεια στο ράλι

Οι αποδόσεις των περισότερων ομολόγων της ευρωζώνης ακολουθούν σήμερα την ανιούσα, καθώς οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολίων έχουν στρέψει τους επενδυτές στο ρίσκο των μετοχών. Ωστόσο τα ελληνικά εξακολουθούν να προσελκύουν έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, με τις τιμές τους να επιδίδονται σε ράλι και τις αποδόσεις να υποχωρούν. Αυτή του 10ετους υποχωρεί σήμερα στο 0,606%. 

Αναλυτές εκτιμούν ότι η αυριανή συνεδρίαση της ΕΚΤ θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο ράλι των κρατικών ομολόγων συνολικά στη ζώνη του ευρώ, επαναφέροντας το κόστος δανεισμού των χωρών σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

«Οι πραγματικές αποδόσεις συνεχίζουν να οδηγούν το ράλι στα Bund. Η περιορισμένη σημερινή ατζέντα θα διατηρήσει αμετάβλητη την ψυχολογία» έγραψε επικεφαλής στρατηγικής της Commerzbank σε ενημερωτικό προς τους πελάτες του. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου σημείωνε άνοδο 1 μονάδας βάσης στο 0,599% και του ελληνικού Του αντίστοιχου πορτογαλικού διαμορφωνόταν στο 0,002% μετά την υποχώρησή του στο -0,01% στη χθεσινή συνεδρίαση. 

Η απόδοση του ισπανικού 10ετούς ήταν στο 0,035%. «Mετά τις χθεσινές κινήσεις, η Ισπανία ίσως είναι η επόμενη που θα περάσει στο κλαμπ των αρνητικών αποδόσεων» εκτιμούν αναλυτές της Deutsche Bank. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News