Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με κέρδη S&P και Νasdaq για πέμπτη συνεδρίαση

Wall Street: Με κέρδη S&P και Νasdaq για πέμπτη συνεδρίαση

Με άνοδο έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου εταιρικών αποτελεσμάτων για το τρίτο τρίμηνο, γεγονός που απομακρύνει τις ανησυχίες ότι οι μετάλλαξεις του κορωνοϊού και το αυξημένο κόστος θα υπονομεύσει την ανάκαμψη της οικονομίας και της εταιρικής κερδοφορίας. 

O S&P 500 ενισχύθηκε 0,73%, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση, ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,6%, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,71%, επίσης για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση. Οι Dow και S&P 500 απέχουν λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό τους. 

Oι εταιρείες τεχνολογίας και επικοινωνιών προσέφεραν το μεγαλύτερο στήριγμα στον S&P 500, με Apple, Facebook και Microsoft να καταγράφουν κέρδη. 

Η εισηγμένη στο Dow εταιρεία Travelers «είδε» τη μετοχή της να ενισχύεται 1,6% καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Αντίστοιχα, η Johnson & Johnson σημείωσε άνοδο 2,3% καθώς τα κέρδη της ήταν καλύτερα των προβλέψεων. Στον ίδιο ρυθμό και η Procter & Gamble, όμως η μετοχή της υποχώρησε περισσότερο από 1%. Η εταιρεία καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις τιμές για να καλύψει το αυξανόμενο κόστος εμπορευμάτων και μεταφορών και προειδοποίησε ότι ο πληθωρισμός θα συνεχιστεί. 

Σε άνοδο άνω του 2% και η μετοχή της Walmart από τη στιγμή που η Goldman Sachs συμπεριέλαβε τον κορυφαίο όμιλο λιανεμπορίου στη λίστα αγορών που συστήνει στους πελάτες της, λέγοντας ότι η μετοχή της μπορεί να αυξηθεί ακόμη και 40%. 

Μέχρι στιγμής, το 82% των εισημένων στο δείκτη S&P επιχειρήσεων έοχυν ανακοινώσει αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με την FactSet. Αναλυτές αναμένουν ότι τα κέρδη των εισηγμένων στον S&P 500 θα αυξηθούν 32,4% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv. 

Ο κορυφαίος στρατηγικός αναλυτής της Morgan Stanley Μάικ Γουίλσον – ο οποίος έκανε λόγο για διόρθωση της αγοράς – είπε στους πελάτες του ότι παρότι τα θεμελιώδη έχουν επιδεινωθεί, η αγορά φαίνεται ανθεκτική σε ένα μεγαλύτερο πισωγύρισμα. 

moneyreview.gr

 
   

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News