Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 22:42
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Εντυπωσιακή η επενδυτική ζήτηση στη σημερινή πρεμιέρα του ETF σε bitcoin

Εντυπωσιακή η επενδυτική ζήτηση στη σημερινή πρεμιέρα του ETF σε bitcoin

Iσχυρή ζήτηση από τους επενδυτές προσείλκυσε την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το πρώτο αμερικανικό διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο (ETF) σε bitcoin, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό «ορόσημο» για την αγορά κρυπτονομισμάτων. 

Το αμοιβαίο, που διαπραγματεύεται υπό τον τίτλο BITO, αυξήθηκε περισσότερο από 5% στα 42,15 δολάρια προτού περιορίσει τα κέρδη του. Υπολογίζεται ότι άλλαξαν χέρια περισσότερες από 20 εκατ.μετοχές, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg. 

Mε το τζίρο γύρω στα 850 εκατ.δολάρια μία ώρα πριν από το κλείσιμο της πρώτης συνεδρίασης, το BITO προσείλκυσε τις περισσόερες συναλλαγές από κάθε άλλο ETF στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης, μετά από το ETF άνθρακα της BlackRock, σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg Intelligence. 

Από την εισαγωγή του πρώτου ETF σε bitcoin επωφλήθηκε τα μέγιστα και το ίδιο το κρυπτονόμισμα, το οποίο ξεπέρασε προς στιγμή τα 63.000 δολάρια, πλησιάζοντας πολύ κοντά το ιστορικό υψηλό των περίπου 65.000 δολραίων του Απριλίου. 

Το ETF σε bitcoin αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό από τους επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι διατείνονταν εδώ και χρόνια ότι μία έγκριση του διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου από τις ρυθμιστικές αρχές θα άνοιγε το δρόμο για επενδύσεις σε ψηφιακό ενεργητικό και στους μικροεπενδυτές. Το ProShares βασίζεται σε συμβόλαια προθεσμιακών συμβολαίων και υπόκεινται στους κανονισμούς που ισχύουν για τα αμοιβαία κεφάλαια, τα οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, Γκάρι Γκένσλερ, προσφέρουν σημαντική προστασία στους επενδυτές. 

Οι μικροεπενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν το ETF σήμερα Τρίτη. Το BITO αποτέλεσε ένα από τα πιο περιζήτητα ενεργητικά στην πλατφόρμα της Fidelity με περισσότερες από 8.800 εντολές αγοράς. 

ProShares Bitcoin Strategy ETF begins trading
  

 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News