Business & Finance Τρίτη 19/10/2021, 15:08
ΑΓΟΡΕΣ

Αλ. Σαρρηγεωργίου (Eurolife): Δεν είναι αμαρτία η ιδιωτική ασφάλιση     

Αλ. Σαρρηγεωργίου (Eurolife): Δεν είναι αμαρτία η ιδιωτική ασφάλιση      

Την ανάγκη υιοθέτησης ενός κεφαλαιοποιητικού συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο θα λειτουργεί παράλληλα με την ιδιωτική ασφάλιση, υπογράμμισε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife.  

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist για τις «Δημογραφικές Προκλήσεις και τις Πολιτικές Ισότητας των Φύλων», το έμπειρο στέλεχος του ασφαλιστικού κλάδου, επικαλούμενο στοιχεία του ΟΟΣΑ, εξήγησε ότι «αν σήμερα βγω στη σύνταξη και είμαι 67 ετών, ο μέσος πολίτης του ΟΟΣΑ έχει στην άκρη μισθούς έξι μηνών και ο μέσος Έλληνας πολίτης μισθό τριών ημερών». 

Γι’ αυτό, συνέχισε, πρέπει να πάμε «σε ένα κεφαλαιοποιητικό σύστημα και πρέπει να πάμε γρήγορα και ο τρόπος είναι βέβαια να κάνουμε τη μεταρρύθμιση που πολύ σωστά ξεκίνησε αυτή η κυβέρνηση». 

Τόνισε, παράλληλα, ότι θα πρέπει να υπάρξουν κίνητρα και στους υπόλοιπους πυλώνες ασφάλισης, καθώς ως χώρα έχουμε κάνει διαχρονικά την επιλογή να θέλουμε μόνο δημόσια ασφάλιση. «Κανένα άλλο κράτος του ΟΟΣΑ δεν έχει κάνει τέτοια ακραία επιλογή, που να λέει για όλα βασίζομαι στο δημόσιο». 

«Έχουμε μια πολύ σοβαρή και με ευρωπαϊκό διαβατήριο ασφαλιστική αγορά και είναι καιρός να δώσουμε κίνητρο στο νέο άνθρωπο που είναι 25 – 30 χρονών τώρα, να βάζει λεφτά στην άκρη και να μπαίνουν σε ένα σύστημα» έσπευσε να επισημάνει από το βήμα του συνεδρίου. 

Για να επαναλάβει: «Να δώσουμε το κίνητρο στο νέο κόσμο να βάζει προ φόρων λεφτά στην άκρη, να πληρώνει πρώτα τον εαυτό του πριν πληρώσει το ενοίκιο και το φως και το τηλέφωνο, ώστε αργότερα αυτό το νούμερο να μην είναι σε αυτή την κατάσταση και να έχει λεφτά στην άκρη όταν θα βγει στη σύνταξη, πάντα λέμε συμπληρωματικά προς το κρατικό». 

«Είναι επιτέλους καιρός και σε αυτή τη χώρα να δούμε την αλήθεια, που την έχουν δει όλοι οι υπόλοιποι λαοί, στους οποίους θέλουμε να μοιάσουμε τουλάχιστον» κατέληξε ο κ. Σαρρηγεωργίου. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News