Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 23:56
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Wall Street: Ασταμάτητη άνοδος

Wall Street: Ασταμάτητη άνοδος

Με το σερί των ιστορικών υψηλών να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό στη Wall Street, οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 έκλεισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ, με στήριγμα από τον κλάδο υγείας στις θετικές ειδήσεις των εμβολίων κατά του Covid-19, ενώ και ο δείκτης Dow Jones κατέρριψε ενδοσυνεδριακά νέο ιστορικό υψηλό. Είναι η πρώτη φορά που ο δείκτης S&P 500 κλείνει πάνω από το φράγμα των 3.700 μονάδων. 

H μετοχή της Johnson & Johnson ενισχύθηκε περίπου 2%, δίδοντας ώθηση τόσο στο Dow Jones όσο και στον S&P 500, από τη στιγμή που η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα λάβει τα αποτελέσματα από το τελευταίο στάδιο των κλινικών δοκιμών για το εμβόλιο του κορωνοϊού ενωρίτερα απ΄ό,τι αναμενόταν. Η μετοχή της Pfizer ενισχύθηκε περίπου 4%, καθώς ξεπέρασε και το επόμενο εμπόδιο στον αγώνα δρόμου για να εξασφαλίσει την έγκριση του εμβολίου της. Επίσης, και ο κλάδος ενέργειας συνέβαλε στην άνοδο του S&P 500, καθώς ενισχύθηκε περισσότερο από 1,5%. 

Η Βρετανία παρήγγειλε εμβόλια για 20 εκατ.πολίτες της ως αρχή, ενώ στις ΗΠΑ η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι τα εμβόλια παρέχουν κάποια προστασία μετά την πρώτη δόση. Επίσης, γνωστοποίησε ότι δεν υπήρξαν ανησυχίες ως προς την ασφάλεια του εμβολίου. Οπως ανέφεραν στρατηγικοί αναλυτές, πρόκειται για θετικά νέα που δεν μπορούν να παρερμηνευθούν. 

Επίσης, οι ελπίδες ότι το Κογκρέσο θα καταφέρει να εγκρίνει νέο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων πριν από το τέλος του έτους επισκιάζουν τα αυξημένα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, που ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια. 

moneyreview.gr   
    

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News