Business & Finance Τρίτη 8/12/2020, 21:07
ΑΓΟΡΕΣ

Άνευρη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Άνευρη συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές κινήθηκαν σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, με τους επενδυτές να μην δείχνουν να συγκινούνται από την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού στη Βρετανία. 

Παράλληλα η ανακοίνωση της κυβέρνησης Τζόνσον ότι θα αποσύρει τους όρους από το νομοσχέδιο που παραβιάζει του όρους τη Συμφωνία Απόσυρσης του Brexit μετά τη συμφωνία για σύνορα της Ιρλανδίας, ως κίνηση καλής θέλησης, επίσης δεν προκάλεσε ιδαίτερο ενθουσιασμό. 

Τα ημερήσια κρούσματα και τα μέτρα περιορισμού που εξακολουθούν να υφίστανται, ισοσκέλισε τις πιο αισιόδοξες εξελίξεις, κάτι που αποτυπώθηκε στα ευρωπαϊκά ταμπλό. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,20%, με τους κυριότερους κλάδους του να κλείνουν με μικτά πρόσημα. 

Εκείνος που ξεχώρισε με κέρδη 0,81% ήταν ο κλάδος των βιομηχανικών προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ στον αντίποδα ο κλάδος των τραπεζών ήταν αυτός που υποαπόδωσε υποχωρώντας κατά 0,63%. 

Στα κυριότερα χρηματιστήρια, Φρανκφούρτη και Λονδίνο κινήθηκαν οριακά άνω του μηδενός (0,06% και 0,05% αντίστοιχα), ενώ Παρίσι και Μιλάνο απώλεσαν 0,23% και 0,24%.

Η μετοχή της κατασκευάστριας αισθητήρων AMS πραγματοποίησε βουτιά 15,38%, μετά τις αναφορές ότι θα προχωρήσει σε αλλαγές σε ένα αισθητήρα για το λειτουργικό Android. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News