ΑΓΟΡΕΣ

Χρηματιστήριο: Ο χαμηλότερος τζίρος από τον… Δεκαπενταύγουστο

Κάτω από τα 30 εκατ. ευρώ

Χρηματιστήριο: Ο χαμηλότερος τζίρος από τον… Δεκαπενταύγουστο

Ο χαμηλότερος τζίρος των τελευταίων δύο μηνών ήταν ο σημερινός στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις συναλλαγές να μην υπερβαίνοντας τα 30 εκατ. ευρώ, για πρώτη φορά από τις 16 Αυγούστου, δηλαδή την επομένη του Δεκαπενταύγουστου. 

Ο συνολικός τζίρος των σημερινών συναλλαγών ανήλθε, συγκεκριμένα, σε 28,3 εκατομμύρια ευρώ, δείγμα της ευρύτερης επενδυτικής αδιαφορίας και της απουσίας των αγοραστών.

 Χρηματιστήριο: Ο χαμηλότερος τζίρος από τον… Δεκαπενταύγουστο-1

Ο συγκεκριμένος αριθμός, μάλιστα, είναι ο χαμηλότερος από τις 16 Αυγούστου, όταν είχαν διακινηθεί μόλις 26,5 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, την περίοδο του καλοκαιριού είναι συνηθισμένο να καταγράφονται χαμηλοί τζίροι.  

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: Κράτησαν ομπρέλα οι επενδυτές – Κάτω από τις 890 μονάδες

Σε αντίθεση με το φθινόπωρο, κατά τη διάρκεια του οποίου κατά παράδοση υπάρχει αυξημένο χρηματιστηριακό και επενδυτικό ενδιαφέρον.  

Ένας από τους λόγους της απραξίας είναι η ανησυχία των επενδυτών για το αυξημένο ενεργειακό κόστος, το οποίο εκτιμάται ότι θα επηρεάσει αρνητικά τα περιθώρια κερδοφορίας των εισηγμένων. 

Σε αυτόν θα πρέπει να προστεθεί και η επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) στη ΔΕΗ, ύψους 750 εκατ. ευρώ, καθώς οι επενδυτές κάνουν συντήρηση δυνάμεων, προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία.  

Υπενθυμίζεται ότι ο σημερινός όγκος καθορίστηκε σε σχεδόν 10,5 εκατ. τεμάχια, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει με μικρή άνοδο κατά 0,51% και να διαμορφώνεται στις 888,59 μονάδες. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News