ΑΓΟΡΕΣ

Alpha Bank: Προς την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών

Κέρδη άνω του 2% για τη μετοχή στο Χ.Α.

Alpha Bank: Προς την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών

Θετική «πρωταγωνίστρια» της ημέρας είναι η μετοχή της Alpha Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία ηγείται της προσπάθειας του Γενικού Δείκτη για την επαναπροσέγγιση των 890 μονάδων. 

Πιο συγκεκριμένα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών (14.30), ο τίτλος της τράπεζας ενισχύεται κατά 2,10% και διαμορφώνεται στο 1,1025 ευρώ, παρότι νωρίτερα ξεπέρασε ακόμη και το 1,11 ευρώ.  

Alpha Bank: Προς την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών-1

Δεν είναι τυχαίο, επίσης, ότι ο τζίρος της Alpha Bank κυμαίνεται σε περισσότερο από 1,7 εκατ. ευρώ, όταν ο συνολικός τζίρος της αγοράς παραμένει απογοητευτικός, μην υπερβαίνοντας τα 14 εκατ. ευρώ. 

Εφόσον, τα κέρδη της τράπεζας διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα (άνω του 2,1%), τότε θα πρόκειται για την καλύτερη συνεδρίαση από τις 23 Αυγούστου, δηλαδή των τελευταίων σχεδόν δύο μηνών.  

Διαβάστε επίσης: Χρηματιστήριο: «Πολιορκεί» τις 890 μονάδες με τη βοήθεια της Alpha

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις αρχές του 2021, η μετοχή έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο της τάξης του 13%, υπεραποδίδοντας έναντι του Γενικού Δείκτη (+7%), παρά το γεγονός ότι μεσολάβησε η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), ύψους 800 εκατ. ευρώ.  

Στο τελευταίο 30ήμερο, πάντως, έχει καταγράψει συνολικές απώλειες κοντά στο -7%, ακολουθώντας τη διορθωτική τάση της ελληνικής αγοράς. 

Alpha Bank: Προς την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων δύο μηνών-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News