Business & Finance Τετάρτη 13/10/2021, 17:27
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Πληθωρισμός και οικονομικά αποτελέσματα βαρίδι στις αγορές

Wall Street: Πληθωρισμός και οικονομικά αποτελέσματα βαρίδι στις αγορές

Με ανησυχίες που αποτυπώθηκαν στους βασικούς δείκτες ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street. O επενδυτικός κόσμος έπρεπε να επεξεργαστεί τα νέα στοιχεία για τον πληθωρισμό, καθώς και το πρώτο κύμα οικονομικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο.

Κατά 170 μονάδες υποχώρησε ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,5% και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,4%. Ανοδικά με κέρδη 0,4% κινείται ο Nasdaq. Ο S&P κινείται κατά πάσα πιθανότητα προς τέταρτη συναπτή συνεδρίαση με απώλειες.

Στοιχεία από το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας κατέδειξαν ότι οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν 0,4% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και 5,4% σε ετήσια βάση. 

Το ντεμπούτο της περιόδου οικονομικών αποτελεσμάτων έκανε η JPMorgan Chase, με κέρδη ανώτερα των προσδοκιών. Παρότι όμως η γενική εικόνα της JPMorgan ήταν θετική, η μετοχή της υποχώρησε τουλάχιστον 2% από την εκκίνηση της συνεδρίασης, αλλά συνολικά από την αρχή του έτους έχει ενισχυθεί περίπου 27%.

Διαβάστε επίσης: JP Morgan: Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη του γ’ τριμήνου

Επίσης, θετικά ήταν τα οικονομικά αποτελέσματα της Delta airlines, με καλύτερα έσοδα από το προσδοκώμενο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αεροπορική κατέγραψε παράλληλα το πρώτο τρίμηνο κερδών από την επέλαση της πανδημίας χωρίς να συνυπολογίζεται η ενίσχυση από το αμερικανικό κράτος.

Παρόλα αυτά, η Delta επεσήμανε ότι η αύξηση στις τιμές καυσίμων, σε συνδυασμό με επιπλέον τρέχοντα έξοδα, θα επιβαρύνουν τα οικονομικά αποτελέσματα του δ’ τριμήνου. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε περίπου 4%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή της Apple υποχώρησε περίπου κατά 1%, καθώς διέρρευσε στον Τύπο ότι ενδέχεται να μειώσει την παραγωγή του iPhone 13 λόγω έλλειψης ημιαγωγών στην αγορά.’

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News