Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 22:46
ΑΓΟΡΕΣ

Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στις επενδύσεις

Οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες στις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι πολλές γυναίκες δεν εμπιστεύονται τόσο πολύ τις επενδύσεις, τα χαρτοφυλάκιά τους παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις από αυτά των ανδρών. 

Κατά μέσο όρο, οι γυναίκες επενδυτές επιτυγχάνουν θετικές αποδόσεις και ξεπερνούν τους άνδρες κατά 40 μονάδες βάσης ή 0,4%, όπως έδειξε ανάλυση για την ετήσια επίδοση 5,2 εκατ. επενδυτικών λογαριασμών από τον Ιανουάριο του 2011 έως το Δεκέμβριο του 2020. 

«Δείχνει ότι οι γυναίκες είναι κορυφαίοι επενδυτές και όταν αναλαμβάνουν δράση, μπορούν να τα καταφέρουν πολύ καλά», δηλώνει η Λόρνα Καπούστα, επικεφαλής ομάδων γυναικών επενδυτών στην εταιρεία Fidelity. 

Tα τελευταία στοιχεία ευθυγραμμίζονται με παλαιότερη έρευνα της εταιρείας που έδειξε ότι οι γυναίκες ξεπερνούν τους άνδρες σε επενδυτικές στρατηγικές. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η πανδημία έκανε ακόμη πιο έντονη τη στροφή των γυναικών σε επενδύσεις. Σύμφωνα με την Καπούστα, 43% περισσότερες γυναίκες άνοιξαν νέο επενδυτικό λογαριασμό στη Fidelity από πέρυσι το καλοκαίρι. 

Επίσης, 9 στις 10 γυναίκες είναι έτοιμες να βελτιώσουν τις επενδυτικές στρατηγικές τους τους επόμενους 12 μήνες, που σημαίνει να λάβουν περισσότερη πρόληψη, με το 62% να δηλώνει ότι θέλει να αυξήσει τις γνώσεις για επενδύσεις και χρηματοοικονομικό προγραμματισμό. Ωστόσο, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι οι γυναίκες έχουν κάνει σημαντική πρόοδο σε αυτό το τομέα, μόλις το ένα-τρίτο εξ αυτών αισθάνεται εμπιστοσύνη στην ικανότητά τους να λαμβάνει επενδυτικές αποφάσεις. 

Αυτό γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνο από το γεγονός ότι περίπου το ήμισυ των γυναικών διαθέτει περί τα 20.000 δολάρια εκτός της αναγκαίας αποταμίευσης, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό διακρατεί ρευστό άνω των 50.000 ή 100.000 δολαρίων. Οι γυναίκες θα ήθελαν μία πιο ενεργή προσέγγιση, όμως οι παρερμηνείες και οι κακοτοπιές που υπάρχουν στον χώρο των επενδύσεων αποτελούν τροχοπέδη. Για παράδειγμα, η έρευνα έδειξε ότι το 70% των γυναικών πιστεύουν ότι θα πρέπει να γνωρίζουν περισσότερα για να ποντάρουν σε μεμονωμένες μετοχές. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News