Business & Finance Δευτέρα 11/10/2021, 20:25
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Bitcoin: Ξεπέρασε και το «φράγμα» των 57.000 δολαρίων

Bitcoin: Ξεπέρασε και το «φράγμα» των 57.000 δολαρίων

Πάνω από τα 57.000 δολάρια εκτινάχθηκε σήμερα το bitcoin, συνεχίζοντας το ράλι των δύο τελευταίων εβδομάδων. 

Το κρυπτονόμισμα ενισχύθηκε στα 57.597 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαίου, σύμφωνα με τη Coin Metrics. 

Η επιστροφή του σε άνοδο – θα πρέπει να ενισχυθεί επιπλέον 12% για να επιστρέψει στα ιστορικά υψηλά του πάνω από τα 65.000 δολάρια – λαμβάνει χώρα την ώρα που εκδηλώνονται αυξημένες ελπίδες και προσδοκίες ότι ένα προθεσμιακό ETF σε bitcoin θα εγκριθεί σύντομα. Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν και μία σειρά από δηλώσεις από τους επικεφαλής της Φέντεραλ Ριζέρβ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να απαγορεύσουν το bitcoin, το οποίο φαίνεται να ενθαρρύνει τους επενδυτές, όπως ανέφερε η Ned Davis Research. 

Αναλυτές επισημαίνουν ότι το bitcoin θα μπορούσε να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα στον πληθωρισμό εάν το δολάριο και τα πραγματικά επιτόκια αυξηθούν. 

Το κρυπτονόμισμα ενισχύεται από τις αρχές του μηνός έως σήμερα 30% και 97% από τις αρχές του έτους έως σήμερα. Πολλοί δε θεωρούν ότι το σημερινό του ράλι θα ανοίξει την πόρτα για το επόμενο ιστορικό υψηλό του, παρά το γεγονός ότι η Ned Davis σημειώνει ότι το bitcoin τείνει να παρουσιάζει διόρθωση κάθε 40 ημέρες. 

The cryptocurrency is now 30% up for the month and 97% up for the year. Many are expecting this rally to be the door to the next all-time high. Though Ned Davis notes bitcoin tends to have a correction every 40 days, on average.

Ο τελευταίος γύρος ανόδου λαμβάνει χώρα από τη στιγμή που κατάφερε να κάμψει την αντίσταση σε βασικά ψυχολογικά φράγματα στις αρχές Σεπτεμβρίου. Η Κάιτι Στόκτον της Fairlead Strategies συστήνει σε όσους θέλουν να αυξήσουν την έκθεσή τους στο κρυπτονόμισμα να περιμένουν μερικές εβδομάδες. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News