Business & Finance Παρασκευή 8/10/2021, 08:48
ΑΓΟΡΕΣ

Το κρυπτονόμισμα που έκανε άλμα 367% σε μία εβδομάδα

Χάρη στον... σκύλο του Μασκ

Το κρυπτονόμισμα που έκανε άλμα 367% σε μία εβδομάδα

Το Shiba Inu, ένα κρυπτονόμισμα που έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής, συνεχίζει το δυναμικό του ράλι χάρη στον συνήθη ύποπτο – τον Ίλον Μασκ. 

Το Shiba Inu, που έχει πάρει το όνομά του από μία ράτσα ιαπωνικού κυνηγόσκυλου, ενισχύθηκε περισσότερο από 70% το τελευταίο 24ωρο και καταγράφει κέρδη 367% τις τελευταίες επτά ημέρες. Το ράλι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση ανταγωνιστές όπως το Litecoin και το AVAX της Avalanche και να καταστεί το 12ο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο βάσει αξίας, σύμφωνα με την CoinGecko. 

Όλα άρχισαν όταν ο Μασκ ανήρτησε στο Twitter μία φωτογραφία του σκύλου του, Φλόκι. H ανάρτηση αυτή ερμηνεύτηκε από πολλούς ως σήμα αγοράς του Shiba Inu. 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την τελευταία εβδομάδα το Bitcoin επίσης καταγράφει κέρδη 30%, έχοντας σπάσει και πάλι το φράγμα των 55.000 δολαρίων. To ράλι του τροφοδοτεί η είδηση ότι επενδύει σε αυτό πια και ο Τζορτζ Σόρος. Σε τροχιά ανόδου βρίσκεται και το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα της αγοράς, το Ether. 

To Shiba Inu δημιουργήθηκε πέρυσι από ένα άτομο με το ψευδώνυμο Ryoshi, του οποίου η ταυτότητα δεν έχει γίνει γνωστή. Στο site του αναφέρεται ως «αποκεντρωμένο meme token, που αναπτύσσεται σε ένα ζωηρό οικοσύστημα». 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News