Business & Finance Πέμπτη 7/10/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σημαντικά κέρδη μετά τη συμφωνία για το χρέος

Wall Street: Σημαντικά κέρδη μετά τη συμφωνία για το χρέος

Σε ράλι επιδόθηκαν και οι τρεις χρηματιστηριακοί δείκτες στη Wall Street, καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για την αύξηση του ανώτατου ορίου του χρέους σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, σύμφωνα με τον Γερουσιαστή Τσάκ Σούμερ. 

Οι μετοχές άγγιξαν υψηλό ημέρας αμέσως μετά τις δηλώσεις Σούμερ, οι οποίες δημιούργησαν αισιοδοξία στους κύκλους των επενδυτών, καθώς αποφεύχθηκε προς το παρόν μία στάση πληρωμών. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 337,95 μονάδες ή 1%, βρίσκοντας στήριγμα στα κέρδη των Visa, Nike και Home Depot. Ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,8%, ενώ ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq έκλεισε με άνοδο 1,1%. Με τα σημερινά κέρδη και οι τρεις δείκτες πέρασαν σε θετικό έδαφος για την εβδομάδα. 

Το αδιέξοδο στην Ουάσιγκτον για την επίτευξη συμφωνίας σχετικά με το ανώτατο όριο του χρέους λειτουργούσε ως «βαρίδι» για την αγορά τις τελευταίες συνεδριάσεις. Με τη νέα συμφωνία το όριο του χρέους παρατείνεται έως τις αρχές Δεκεμβρίου. 

Οι μετοχές ενισχύθηκαν σε όλους τους κλάδους, από την τεχνολογία έως τους κλάδους που σχετίζονται με την επανεκκίνηση της οικονομίας. Η μετοχή του Twitter ενισχύθηκε 4,4%, της Nvidia 1,8% και της AMD 2,7%. 

Την ίδια στιγμή, η General Motors «είδε» τη μετοχή της να ενισχύεται 4,7%, ενώ η η μετοχή της Costco ενισχύθηκε 0,8%, στον απόηχο των καλύτερων του αναμενομένου στοιχείων για τις πωλήσεις Σεπτεμβρίου. Με κέρδη 1,5% και οι μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης του δείκτη Russell 2000. 

Στο θετικό κλίμα συνέβαλαν και τα νέα οικονομικά στατιστικά στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις χορήγησης επιδόματος ανεργίας μειώθηκαν σημαντικά την προηγούμενη εβδομάδα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας ανακτά τη δυναμική της καθώς το τελευταίο κύμα του κορωνοϊού αρχίζει να υποχωρεί. 

Με ενδιαφέρον αναμένονται επίσης τα στοιχεία της Παρασκευής για την απασχόληση Σεπτεμβρίου, τα οποία αναμένεται να καθορίσουν τις μετέπειτα κινήσεις της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Μέχρι στιγμής, ο Οκτώβριο αποδεικνύεται ασταθής μήνας, εν μέσω αβεβαιότητας για τη δημοσιονομική και νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Οι αγορές περιμένουν επίσης με ενδιαφέρον την έναρξη της περιόδου ανακοινώσεων εταιρικών αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News