ΑΓΟΡΕΣ

ΕΧΑΕ: Προς την καλύτερη συνεδρίαση του 2021

Άλμα 3,7% για τη μετοχή στο Χ.Α.

Φωτ. Intimenews

Προς την καλύτερη συνεδρίαση του 2021 οδεύει η μετοχή της ΕΧΑΕ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία φαίνεται ότι ευνοείται σημαντικά από την αποκλιμάκωση των πτωτικών πιέσεων στις αγορές. 

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 1,5 ώρα πριν το κλείσιμο της αγοράς, η μετοχή ενισχύεται κατά 3,7% και διαμορφώνεται στα 3,67 ευρώ, πολύ κοντά στο υψηλό ημέρας (3,68 ευρώ).  

echae-pros-tin-kalyteri-synedriasi-toy-20210

Εφόσον διατηρήσει έως τέλους την παραπάνω ορμή, τότε θα πρόκειται για τα υψηλότερα ημερήσια κέρδη από τον Δεκέμβριο του 2020, δηλαδή των τελευταίων 10 μηνών. 

Στη θετική εικόνα συμβάλλει και ο υψηλός τζίρος, ο οποίος αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ, υπερδιπλάσιος του μέσου όρου του 2021 (471.000 ευρώ). 

Πάντως, τα περιθώρια ανόδου της ΕΧΑΕ είναι αρκετά μεγάλα, δεδομένου ότι το Χρηματιστήριο Αθηνών έχει όλα τα φόντα για μια ανοδική πορεία σε μακροπρόθεσμο επίπεδο. 

Κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από τις βάσιμες προσδοκίες για ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας (άνω του 6% για το 2021), όσο κι από τα ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων, οι οποίες στην πλειοψηφία τους παραμένουν «φθηνές». 

Σε κάθε περίπτωση, η μετοχή της εταιρείας, από την αρχή του έτους, έχει εμφανίσει σωρευτικές απώλειες της τάξης του 7,5%, σε αντίθεση με τον Γενικό Δείκτη, ο οποίος βρίσκεται στο +7%. 

echae-pros-tin-kalyteri-synedriasi-toy-20211

Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε ότι εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα διακινούνται σενάρια αλλαγής της διοίκησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα οποία αν μη τι άλλο εντείνουν τη μεταβλητότητα στον τίτλο. 

Υπενθυμίζεται ότι για το α’ εξάμηνο του 2021, ο Ομιλος εμφάνισε τζίρο 18,4 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 5 εκατ. ευρώ έναντι εσόδων 15 εκατ. ευρώ και κερδών 2,2 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

moneyreview.g

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News