Business & Finance Τρίτη 5/10/2021, 18:28
ΑΓΟΡΕΣ

Η startup που θέλει τη Wall Street ανοιχτή 24 ώρες 

Mια τέτοια αλλαγή θα εξυπηρετούσε τους ξένους χρηματιστές και επενδυτές

Η startup που θέλει τη Wall Street ανοιχτή 24 ώρες 

Η Wall Street το μεγαλύτερο και πιο γνωστό χρηματιστήριο στον κόσμο λειτουργεί τις εργάσιμες ημέρες (είναι κλειστό τα Σαββατοκύριακα και στις επίσημες αργίες των ΗΠΑ), από το πρωί στις 09:30 το πρωί, έως τις 16:00 το απόγευμα ώρα Αμερικής. 

Μια αμερικανική startup που έχει μια πλατφόρμα για χρηματιστηριακές συναλλαγές επιδιώκει να ανατρέψει τα δεδομένα, θέλοντας η Wall Street να καταστεί ένα χρηματιστήριο όπως είναι η ονομασία της, 24 Exchange, να είναι δηλαδή διαθέσιμη όλο το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, η startup βρίσκεται σε διαδικασία ολοκλήρωσης της αίτησής της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και έχει καταθέσει βασικά κομμάτια της στη ρυθμιστική αρχή.

Η εταιρεία και τα σχέδια αυτά ανήκουν στον Ντμίτρι Γκαλίνοφ, έναν βετεράνο με 20ετή πείρα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει εργασθεί στην Credit Suisse.

«Εάν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου προκύψουν σημαντικές ειδήσεις, πολλοί είναι αυτοί που θα θελήσουν να κάνουν συναλλαγές, ωστόσο δεν έχουν αυτήν τη δυνατότητα», ανέφερε στη Wall Street Journal. 

Επί της ουσίας ο Γκαλίνοφ θέλει η χρηματιστηριακή αγορά της Νέας Υόρκης να λειτουργήσει σαν την αγορά των κρυπτονομισμάτων, στην οποία οι συναλλαγές πραγματοποιούνται όλο το 24ωρο, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιες από τις μεγαλύτερες κινήσεις και εξελίξεις έχουν συμβεί τα Σαββατοκύριακα. 

Σύμφωνα με τον Γκαλίνοφ μια τέτοια αλλαγή θα εξυπηρετούσε τους ξένους χρηματιστές και επενδυτές. Η πρότασή του αφορά τη διαπραγμάτευση κλασματικού μέρους των μετοχών μόλις το ένα εκατοστό της αξίας τους, όπως ήδη κάνει η Robinhood. 
Προς το παρόν η εταιρεία του προσφέρει στους πελάτες του συναλλαγές σε συνάλλαγμα και κρυπτονομίσματα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider, Wall Street Journal 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News