Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Παρέμεινε εξασθενημένη η τεχνολογία – Μικρά κέρδη για Dow και S&P 500

Wall Street: Παρέμεινε εξασθενημένη η τεχνολογία – Μικρά κέρδη για Dow και S&P 500

Mε ελαφρά άνοδο έκλεισε η Wall Street στη σημερινή συνεδρίαση, με τον τεχνολογικό κλάδο ωστόσο να παρουσιάζει και πάλι κλυδωνισμούς, εν μέσω της μεταβλητότητας που παρουσίασαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων. 

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,26% και ο S&P 500 0,16%. Ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq δεν κατάφερε να ακολουθήσει, κλείνοντας με απώλειες 0,24%, μία ημέρα αφότου κατέγραψε την χειρότερη ημερήσια επίδοση από το Μάρτιο. 

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς αποκλιμακώθηκε προς στιγμή κάτω από το 1,50% για να επανέλθει όμως και πάλι πάνω από το επίπεδο αυτό, σε μία νευρική συνεδρίαση. 

Οι μετοχές τεχνολογίας, που δέχθηκαν χθες το μεγαλύτερο πλήγμα, δυσκολεύθηκαν να κρατήσουν τα κέρδη τους στη σημερινή συνεδρίαση. Ενώ οι μετοχές των Apple και Netflix ενισχύθηκαν 0,7% και άνω του 2% αντίστοιχα, οι μετοχές των Amazon και Alphabet υποχώρησαν. Ο Nasdaq κατέγραφε κέρδη στο άνοιγμα της συνεδρίασης, όμως δεν κατάφερε να παραμείνει σε θετικό έδαφος. 

Τη γενικότερη εξασθένηση του τεχνολογικού κλάδου ακολούθησαν και οι μετοχές των εταιρειών ημιαγωγών, από τη στιγμή που η προοπτική για την κερδοφορία και τα έσοδα που έδωσε η Micron για το πρώτο τρίμηνο του 2022 δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των αναλυτών, με αποτέλεσμα η μετοχή της να υποχωρήσει 2%. 

Στον αντίποδα, οι λεγόμενες «αμυντικές» μετοχές σημείωσαν θετική επίδοση, με προβάδισμα να έχει το real estate. Ο κολοσσός της αεροναυπηγικής Boeing ενισχύθηκε περισσότερο από 3% προσφέροντας το μεγαλύτερο στήριγμα στο Dow. Από κοντά και οι μετοχές ενέργειας, παρότι οι τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου υπαναχώρησαν από τα χθεσινά υψηλά τους. 

Με κέρδη άνω του 16% και η μετοχή του εκπτωτικού ομίλου λιανικής Dollar Tree, παρουσιάζοντας την κορυφαία επίδοση μεταξύ των μετοχών του S&P 500 αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τις επαναγορές μετοχών της. 

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομιλία του προέδρου της Φέντεραλ Ριζέρβ, Τζερόμ Πάουελ, στο συνέδριο της ΕΚΤ αλλά και οι συνεχιζόμενες συζητήσεις στο Κογκρέσο για το όριο του χρέους στις ΗΠΑ συγκράτησαν τα κέρδη. Ο Πάουελ εξέφρασε ανησυχίες για τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αλυσίδα προσφοράς, τα οποία, οπως είπε, θα διατηρήσουν τον πληθωρισμό αυξημένο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Γερουσία ως προς την χρηματοδότηση της κυβέρνησης ούτως ώστε να αποφευχθεί μία στάση πληρωμών χρέους, καθώς πλησιάζει επικίνδυνα η χρονική προθεσμία της Παρασκευής. 

moneyreview.gr 
   

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News