Business & Finance Τετάρτη 29/09/2021, 16:02
ΑΓΟΡΕΣ

C. Wood (Ark): Αποεπένδυση από την Tesla με πώληση μετοχών αξίας $270 εκατ.

C. Wood (Ark): Αποεπένδυση από την Tesla με πώληση μετοχών αξίας $270 εκατ.

Μετοχές συνολικής αξίας 270 εκατ. δολαρίων της Tesla, πούλησε χθες Τρίτη η Κάθι Γουντ μέσω τριών επενδυτικών της ταμείων με προσανατολισμό στις μετοχές ανάπτυξης, εν μέσω ενός γενικευμένου sell-off στις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ρευστοποιήσεις οι οποίες στοίχισαν στον τεχνολογικό κλάδο απώλειες 2,83%, στη χειρότερη ημέρα του από τον περασμένο Μάρτιο. 

Σύμφωνα με το ημερήσιο τακτικό ενημερωτικό δελτίο της Ark Investment Management προς του επενδυτές, μέσω των τριών χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων ( ETFs), πουλήθηκαν χθες συνολικά 340.000 μετοχές. 

Ωστόσο παρά τις μεγάλες αυτές ρευστοποιήσεις, το ποσοστό του ARK Innovation ETF, διαμορφώθηκε στο 11%, υψηλότερα από το 10% επί του ποσοστού των μετοχών μιας εταιρείας που συνηθίζει η ARK να έχει στην κατοχή της. 

Διαβάστε επίσης: Tesla: Η «ντρίμπλα» της Cathie Wood με τις μετοχές της Coinbase

Στο μεταξύ τα χθεσινά δεδομένα έδειξαν ότι η ARK είχε μια από τις χειρότερες συνεδρίες της χθες, καθώς οι επενδυτές απέσυραν 297 εκατ. δολάρια, ενώ στο σύνολο των τελευταίων τεσσάρων συνεδριάσεων οι εκροές έχουν ξεπεράσει τα 660 εκατ. δολάρια. 

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου δέχονται έντονες πιέσεις από τότε που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έδωσε σήμα για μείωση των αγορών ομολόγων. Έκτοτε οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων έχουν ακολουθήσει την ανιούσα και μαζί τους οι μετοχές των τεχνολογικών εταιρειών, καθώς θεωρείται ότι είναι εταιρείες που ευνοούνται όταν τα επιτόκια και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. 

Για το ARKK fund, η Tesla παραμένει η μεγαλύτερη έκθεσή του σε ένα περιουσιακό στοιχείο. Η Κάθι Γουντ επίσης επιμένει στις προβλέψεις της ότι η μετοχή της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας θα φθάσει στα 3.000 δολάρια, από τα 778 που διαπραγματεύεται σήμερα. 

Διαβάστε επίσης: Cathie Wood: Ποιας εταιρείας οι μετοχές είναι το νέο της αγαπημένο asset 

Για τον Σεπτέμβριο η μετοχή της Tesla καταγράφει κέρδη περί του 5,7%, την ίδια ώρα που το ARKK χάνει 8,2%.  

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News