ΑΓΟΡΕΣ

Mytilineos: Τέλος το σερί των 8 αρνητικών συνεδριάσεων – «Ξύπνησε» η μετοχή

Προς την καλύτερη συνεδρίαση από τα τέλη Αυγούστου

Mytilineos: Τέλος το σερί των 8 αρνητικών συνεδριάσεων – «Ξύπνησε» η μετοχή

Από το χεράκι έχει πιάσει σήμερα τον Γενικό Δείκτη η μετοχή της Mytilineos, η οποία προσπαθεί να οδηγήσει την ελληνική αγορά σε επίπεδα υψηλότερα των 860 μονάδων. 

Η μετοχή της εταιρείας καταγράφει τα υψηλότερα κέρδη από το σύνολο των blue chips, καθώς λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών (14.20) ενισχύεται κατά 2,5% και τα 14,14 ευρώ, ανακτώντας το τεχνικό σημείο των 14 ευρώ. 

Mytilineos: Τέλος το σερί των 8 αρνητικών συνεδριάσεων – «Ξύπνησε» η μετοχή-1

Μάλιστα, ο τζίρος είναι αρκετά υψηλός, δεδομένης της διάχυτης επενδυτικής αδιαφορίας, και κυμαίνεται ήδη κοντά στα 4 εκατ. ευρώ (25 εκατ. ευρώ ο συνολικός τζίρος της αγοράς). 

Η εν εξελίξει άνοδος, εφόσον διατηρηθεί έως το κλείσιμο της συνεδρίασης, θα είναι η μεγαλύτερη από τις 30 Αυγούστου του 2021, όταν και η Mytilineos είχε εμφανίσει κέρδη 3,12%. 

Παράλληλα, θα βάλει ένα «τέλος» στο σερί των οκτώ διαδοχικών αρνητικών συνεδριάσεων, οι οποίες έχουν οδηγήσει τη μετοχή από τα 16 ευρώ στα 14 ευρώ.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα επίπεδα των 16 ευρώ αποτελούν ιστορικό υψηλό για τη μετοχή της Mytilineos, κάτι το οποίο αποδίδεται αφενός στην ισχυρή κερδοφορία αφετέρου στην εκτίναξη των ενεργειακών τιμών.

Mytilineos: Τέλος το σερί των 8 αρνητικών συνεδριάσεων – «Ξύπνησε» η μετοχή-2

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ εξάμηνο του 2021 η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 77 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να προσδοκά ότι στο σύνολο του 12μηνου θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ κερδοφορίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News