ΑΓΟΡΕΣ

Coca – Cola HBC: Προς χαμηλό 5,5 μηνών η μετοχή

Η χαμηλότερη τιμή από τα μέσα Απριλίου

Coca – Cola HBC: Προς χαμηλό 5,5 μηνών η μετοχή

Υπό κλοιό αυξημένων πιέσεων βρίσκεται σήμερα η μετοχή της Coca – Cola, η οποία συγκεντρώσει τις μεγαλύτερες απώλειες από τα βαριά «χαρτιά» του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αυτή την στιγμή (14.50), ο τίτλος της εισηγμένης διολισθαίνει κατά 2,8% και υπαναχωρεί στα 28,2 ευρώ, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 13 Απριλίου (δηλαδή των τελευταίων 5,5 μηνών).

Coca – Cola HBC: Προς χαμηλό 5,5 μηνών η μετοχή-1

Λόγω δε, του δεικτοβαρούς χαρακτήρα της μετοχής, οι πιέσεις στην Coca – Cola αποτυπώνονται και στο σύνολο της αγοράς, με τον Γενικό Δείκτη να χάνει τα στηρίγματα των 870 μονάδων και να περιορίζεται κατά σχεδόν 0,9%.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι σαφείς οι ακριβείς λόγοι «επίθεσης» των πωλητών στην Coca – Cola, η οποία πάντως εδώ και αρκετές συνεδριάσεις παρουσιάζει μια προβληματική εικόνα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το τελευταίο 30ήμερο ο τίτλος έχει εμφανίσει σωρευτικές απώλειες της τάξης του 5%, περιορίζοντας στο 10% τα συνολικά κέρδη από τις αρχές του 2021.

Μία από τις πιθανές εξηγήσεις είναι το επικείμενο αποτέλεσμα της προσφυγής της ΒΑΠ Π. Κουγιός ΑΒΕΕ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά αναψυκτικών από το 2015 έως το 2020.

Σύμφωνα με την καταγγελία, η «Coca Cola 3Ε Ελλάδος» για μεγάλο χρονικό διάστημα παρείχε οικονομική αμοιβή και άλλες παροχές σε τελικά σημεία πώλησης αναψυκτικών με αντάλλαγμα την προφορική δέσμευση για αποκλειστικότητα ή απαγόρευση συνεργασίας με συγκεκριμένους ανταγωνιστές».

Εφόσον, η Επ. Ανταγωνισμού κάνει αποδεκτή την προσφυγή της εταιρείας από τη Ρόδο, τότε η Coca – Cola απειλείται με πρόστιμο, ύψους έως και το 10% του συνολικού ετήσιου τζίρου της.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News