Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 17:25
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Άνευρη έναρξη στον απόηχο της Evergrande 

Η Κίνα έχει προκαλέσει τον σημερινό προβληματισμό στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Wall Street: Άνευρη έναρξη στον απόηχο της Evergrande 

Υποτονική είναι η έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, η τελευταία για την τρέχουσα εβδομάδα, μια εβδομάδα που ξεκίνησε με επεισοδιακό τρόπο, ωστόσο στη συνέχεια υπήρξε σαφής βελτίωση του επενδυτικού κλίματος, με αποκορύφωση τη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κατέγραψαν αισθητά κέρδη. 

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,12%, ο S&P 500 κινείται οριακά άνω του μηδενός, ενώ ο Nasdaq καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,42%. 

Η Κίνα έχει προκαλέσει τον σημερινό προβληματισμό στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Η Evergrande για άλλη μια φορά ήρθε στο προσκήνιο, καθώς χθες έληξε η προθεσμία που είχε για να καταβάλει τόκους ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων στους κατόχους εταιρικών της ομολόγων. Ο κινεζικός κολοσσός αθέτησε τις υποχρεώσεις του και αυτό αναζωπύρωσε τους φόβους για κατάρρευσή του. Εν τέλει δόθηκε περίοδος χάριτος 30 ημερών προκειμένου να τακτοποιήσει τις οφειλές του.  

Από την άλλη σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν, ότι το Πεκίνο κήρυξε παράνομες όλες τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα, εντείνοντας την πίεση στην αγορά των ψηφιακών νομισμάτων 

Η κυβέρνηση της χώρας έχει ήδη απαγορεύσει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, καθώς η διαδικασία αυτή απαιτεί μεγάλη κατανάλωση ενέργειας και είναι επιβαρυντική για το περιβάλλον. 

Αποτέλεσμα οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα, με προεξέχουσα αυτή της Coinbase, να υποχωρούν και να έχουν τραβήξει τον τεχνολογικό Nasdaq προς τα κάτω. 

Χθες σε μια ημέρα κατά την οποία οι φόβοι για κατάρρευση της Evergrande είχαν εξαλειφθεί η Wall Street ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με αισθητά κέρδη. 

Με τα έως τώρα δεδομένα, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης βρίσκεται σε τροχιά να ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο με αρνητικό πρόσημο και να βάλει έτσι τέλος σε ένα κερδοφόρο σερί επτά διαδοχικών μηνών.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News