ΑΓΟΡΕΣ

Πλαίσιο: Η μετοχή βάζει πλώρη για το υψηλό 6ετίας

Κέρδη 3% για τη μετοχή σήμερα

Πλαίσιο: Η μετοχή βάζει πλώρη για το υψηλό 6ετίας

Κέρδη της τάξης του 3% εμφανίζει σήμερα η μετοχή της Πλαίσιο στον δείκτη μεσαίας κεφαλαιοποίησης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τους αναλυτές να χαιρετίζουν τα άκρως θετικά οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 34,1% και διαμορφώθηκαν στα 199,2 εκατ. ευρώ, επίδοση η οποία προσεγγίζει τα επίπεδα του 2008 (θεωρείται η κορυφαία της εταιρείας). Τα καθαρά κέρδη, παράλληλα, βελτιώθηκαν κατά 331% και ανήλθαν σε 1,4 εκατ. ευρώ.

Σημαντικό ρόλο στα αισιόδοξα μεγέθη διαδραμάτισε η πρόσφατη επέκταση των εργασιών στις οικιακές συσκευές (από το 2019), με τις σχετικές πωλήσεις να εκτινάσσονται κατά 150% σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020.

«Το επίπεδο των πωλήσεων που προσεγγίζει αυτό του εξαμήνου του 2008, της χρονιάς που καταγράψαμε τον υψηλότερο κύκλο εργασιών, οδήγησε στη βελτιωμένη κερδοφορία του ομίλου που, σε επίπεδο προ φόρων, ήταν περίπου τετραπλάσια σε σχέση με πέρυσι, αλλά και η υψηλότερη κατά τα τελευταία έξι χρόνια» σχολίασε ο πρόεδρος, Γιώργος Γεράρδος.

Τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν σημαντικό στήριγμα για τη μετοχή της εταιρείας, η οποία σήμερα ενισχύεται κατά 3,12% και διαπραγματεύεται στα 4,30 ευρώ, βάζοντας πλώρη για τα 4,68 ευρώ του Σεπτεμβρίου, τα οποία αποτελούν το υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας 6ετίας.

Πλαίσιο: Η μετοχή βάζει πλώρη για το υψηλό 6ετίας-1

Υπενθυμίζεται ότι η μετοχή της εταιρείας, από τις αρχές του 2021, έχει εμφανίσει σωρευτική άνοδο της τάξης του 15%, ενώ στο τελευταίο 12μηνο τα συνολικά κέρδη ξεπερνούν το 50%, δείγμα της ισχυρής ανάκαμψης από το χαμηλό του 2020.

Ταυτόχρονα, ο σημερινός τζίρος, παρότι απομένουν δύο ώρες ακόμη μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ήδη διαμορφώνεται σε περισσότερα από 41.000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος του έτους δεν υπερβαίνει τα 25.000 ευρώ ημερησίως.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News