Business & Finance Τρίτη 21/09/2021, 16:34
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανάκαμψη μετά τη χειρότερη ημέρα σε δύο μήνες 

Η μετοχή που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της είναι αυτή της Vivendi καθώς έχει «εκτοξευθεί» κατά 70%

Ευρωπαϊκές μετοχές: Ανάκαμψη μετά τη χειρότερη ημέρα σε δύο μήνες 

Ανακάμπτουν σήμερα Τρίτη οι ευρωπαϊκές μετοχές διαγράφοντας μέρος των βαριών απωλειών που υπέστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση, στη χειρότερη ημέρα σε διάστημα δύο μηνών, καθώς οι ανησυχίες που περιέβαλαν χθες τις αγορές για το ενδεχόμενο πτώχευσης του κινεζικού κολοσσού Evergrande, ατόνησαν. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 καταβάλει προσπάθειες να αγγίξει το +1%, μετά την πτώση 1,67% που σημείωσε χθες. Οι κλάδοι που σχετίζονται με τα εμπορεύματα προσφέρουν τις σημερινές στηρίξεις, με τον ενεργειακό να ξεχωρίζει με κέρδη σχεδόν 1,80% παίρνοντας ώθηση από την άνοδο που σημειώνουν οι τιμές του πετρελαίου. 

Ο κλάδος των πρώτων υλών επίσης ξεχωρίζει, όπως και αυτός των χημικών. 

Παρά το γεγονός ότι οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον τουρισμό σήμερα ως επί τω πλείστον κινούνται ανοδικά μετά την απόφαση των ΗΠΑ να χαλαρώσουν τους περιορισμούς για τους ταξιδιώτες από το εξωτερικό, ο κλάδος των ταξιδίων και αναψυχής ενισχύεται οριακά 0,08%. 

Η μετοχή που έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της είναι αυτή της Vivendi καθώς έχει «εκτοξευθεί» κατά 70%, εκμεταλλευόμενη το ράλι που πραγματοποιεί η θυγατρική Universal Music, η οποία στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο «εκτινάχθηκε» έως το +38%.

Κέρδη περί του 1,45% καταγράφουν τα χρηματιστήρια σε Φρανκφούρτη και Παρίσι, στο +1,30% το Μιλάνο, το Λονδίνο ενισχύεται κατά 1,20%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News