Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 21:48
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Coinbase: Kάνει πίσω στο νέο πρόγραμμα δανεισμού σε stablecoin δολαρίου

Coinbase: Kάνει πίσω στο νέο πρόγραμμα δανεισμού σε stablecoin δολαρίου

Διακόπτει τα σχέδιά της για έναρξη προγράμματος δανεισμού με τόκο στο κρυπτονόμισμα σταθερής αξίας USDC Coin.

Η ανακοίνωση του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων έγινε λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών ότι θα προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά της Coinbase, εάν υλοποιούσε το σχέδιο της που θα επέτρεπε σε χρήστες να κερδίζουν 4% ετησίως από τόκους δανείζοντας ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία σε stablecoin δολαρίου. 

Το USDC είναι  κρυπτονόμισμα σταθερής αξίας συνδεδεμένο με το αμερικανικό δολάριο και μπορεί να εξαργυρωθεί για $1 με αντιστοιχία ένα προς ένα.

Το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ταυρόχρονα ότι διέκοψε τη λίστα αναμονής στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. 

Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Mπράιαν Αρμστρονγκ, είχε δηλώσει σε tweet του ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ήταν ασαφής και φαινομενικά απρόθυμη να παράσχει καθοδήγηση και στην Coinbase, η οποία είχε προγραμματίσει να λανσάρει το προϊόν που κερδίζει τόκους αυτόν τον μήνα και στη συνέχεια το καθυστέρησε μέχρι τον Οκτώβριο, επιδιώκοντας μία ανοικτή συνομιλία με την Ουάσινγκτον. Αποκάλυψε επίσης ότι η εταιρεία είχε λάβει μια ειδοποίηση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σχετικά με το έντοκο προϊόν της, απειλώντας ότι θα μηνύσει την Coinbase εάν αποφασίσει να προχωρήσει στην παρουσίαση αυτού του προϊόντος στην αγορά.

Η αβεβαιότητα των επενδυτών ως προς το ρυθμιστικό πλαίσιο των stablecoins έχει ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Η ανακοίνωση της Coinbase την Παρασκευή συνέπεσε με δημοσίευμα των New York Times ότι το Εποπτικό Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας σκοπεύει να εντάξει τα stablecoins στην κατηγορία του συστηματικού ριψοκίνδυνου ενεργητικού, όπως οι μεγάλες τράπεζες και γι΄αυτό θα πρέπει να υπόκεινται σε αυξημένο ρυθμιστικό πλαίσιο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News