Business & Finance Δευτέρα 20/09/2021, 14:41
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωζώνη – ομόλογα: Σε υποχώρηση οι αποδόσεις, ενισχύονται οι τιμές 

Ευρωζώνη – ομόλογα: Σε υποχώρηση οι αποδόσεις, ενισχύονται οι τιμές 

Στα ασφαλή καταφύγια έχουν στραφεί οι επενδυτές σήμερα, εν μέσω του γενικευμένου πτωτικού κλίματος που επικρατεί σήμερα στις αγορές προερχόμενο από την Κίνα και το ενδεχόμενο ο κινεζικός κολοσσός Evergrande να μην μπορέσει να φανεί συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Εν μέσω αυτού του προβληματισμού, τα κρατικά ομόλογα, τα πολύτιμα μέταλλα και το αμερικανικό δολάριο απολαμβάνουν την προτίμηση των επενδυτών, καθώς είναι από τα περιουσιακά στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όταν στις αγορές κυριαρχούν ταραχώδεις τάσεις. 

Στο πλαίσιο αυτό, οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης κινούνται πτωτικά κατά μία με τρεις μονάδες βάσεις, με αποτέλεσμα οι τιμές τους να ενισχύονται. 

Στην ΗΔΑΤ η απόδοση του δεκαετούς κρατικού τίτλου χρέους υποχωρεί κατά δύο μονάδες βάσης και από 0,80 της Παρασκευής σήμερα διαπραγματεύεται στο 0,78%. Η απόδοση της ελληνικής πενταετίας παρουσιάζει μικρότερη μεταβολή και κινείται οριακά άνω και υπό του μηδενός. Οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων κινούνται πτωτικά στην πρώτη συνεδρίαση αφότου ο οίκος αξιολόγησης DBRS αναβάθμισε την ελληνική οικονομία κατά μια βαθμίδα με θετικές προοπτικές, με τη χώρα μας πλέον να απέχει δύο βαθμίδες από την επενδυτική διαβάθμιση του οίκου DBRS. 

Κατά μία μονάδα βάσης υποχωρούν σχεδόν στο σύνολό τους οι αποδόσεις των ομολόγων των χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης. 

Αναφορικά με τον πυρήνα της Ευρωζώνης, η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς κρατικού bund μετά το κλείσιμο της Παρασκευής στο -0,28%, σήμερα προσεγγίζει το -0,32% (-0,3185%). Στο ίδιο μήκος και εκείνη του γαλλικού αντίστοιχου τίτλου, κινούμενη στο 0,01%, από 0,04% την Παρασκευή. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News