ΑΓΟΡΕΣ

Το αλλοπρόσαλλο άλμα στη μετοχή της Attica Bank

Διψήφια κέρδη την Παρασκευή

Το αλλοπρόσαλλο άλμα στη μετοχή της Attica Bank

Μόνο ως κερδοσκοπική ή αλλοπρόσαλλη μπορεί να χαρακτηριστεί η πορεία της μετοχής της Attica Bank στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς την Παρασκευή σημείωσε άλμα της τάξης του 13%. 

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα προχωρά άμεσα στη διπλή διαδικασία του reverse split και της Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ), η οποία θα οδηγήσει τον Ομιλο στην επόμενη ημέρα.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η μετοχή παρουσίαζε πτωτική πορεία -κάτι απολύτως φυσιολογικό δεδομένων των σχετικών εξελίξεων- την τελευταία ημέρα της εβδομάδας κατέγραψε ένα εντυπωσιακό ράλι. 

Πιο αναλυτικά: 

  • 13/9: Πτώση 3,85% 
  • 14/9: Πτώση 4,92% 
  • 15/9: Πτώση 8,43% 
  • 16/9: Πτώση 18,20% 
  • 17/9: Άνοδος 13,04% 

Σε επίπεδο εβδομάδας, πάντως, η μετοχή της τράπεζας εμφάνισε σωρευτική πτώση της τάξης του 22%, διευρύνοντας στο 40% τις απώλειες σε βάθος ενός μήνα και στο 62% σε βάθος εξαμήνου.  

Στο μεταξύ, την Τετάρτη, ολοκληρώθηκε και η διαδικασία άσκησης των δικαιωμάτων εξαγοράς των παραστατικών τίτλων (warrants). Σύμφωνα με πληροφορίες του «MR», οι υφιστάμενοι βασικοί μέτοχοι (ΤΜΕΔΕ με 46,32% και ΕΦΚΑ με 32,34%) δεν άσκησαν τα δικαιώματά τους, ανοίγοντας τον δρόμο για την είσοδο του ΤΧΣ στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας (με 68%). 

Ο μετασχηματισμός θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, όταν και ξεκινήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, ύψους 120 έως 240 εκατ. ευρώ, με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και την επανα-ιδιωτικοποίηση της τράπεζας (στα πρότυπα της Πειραιώς). 

Ενδιαφέρον υπάρχει από δύο τουλάχιστον ισχυρά διεθνή funds, μεταξύ των οποίων το Ellington Management Group, που πρόσφατα εξαγόρασε το ποσοστό της τράπεζας στην εταιρεία διαχείρισης Thea Artemis Financial Solution. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News