Business & Finance Πέμπτη 16/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ο Nasdaq αντιστάθηκε στην πτώση χάρη στις υψηλές πωλήσεις λιανικής

Wall Street: Ο Nasdaq αντιστάθηκε στην πτώση χάρη στις υψηλές πωλήσεις λιανικής

Mε ελαφρά πτώση έκλεισε σήμερα ο δείκτης S&P 500, περιορίζοντας τις απώλειές τoυ προς το τέλος της συνεδρίασης, στον απόηχο των απρόσμενα ισχυρών στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, που πιστοποιούν τη δυναμική της ανάκαμψης. 

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street παρέμειναν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν πιέσεις από την αύξηση των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων, ενώ το ισχυρό δολάριο επηρέασε τις επιχειρήσεις με εξαγωγικό προσανατολισμό. Ωστόσο, η Amazon.com, με στήριγμα τη σταθερή αύξηση των online πωλήσεων, όπως φάνηκε στα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου για τις πωλήσεις λιανικής, βοήθησε το Nasdaq να κλείσει με θετικό πρόσημο.

Ο Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,2%, όμως υψηλότερα από τα χαμηλά της ημέρας, καθότι ενδοσυνεδριακά υποχώρησε 274 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε επίσης 0,15%, ενώ αντίθετα ο Nasdaq κατάφερε να αντισταθεί και να κλείσει με οριακή άνοδο 0,13%. 

«Μετά τα σημερινά στοιχεία για τις πωλήσεις λιανικής απομακρύνθηκαν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της αμερικανικής οικονομίας. Αποτελούν δε μία πολύ καλή υπενθύμιση ότι η οικονομία για κάθε βήμα προς τα πίσω εν μέσω ανησυχιών για την εξέλιξη του κορωνοϊού, κάνει δύο βήματα μπροστά», αναφέρει ο Ράιαν Ντέτρικ, στρατηγικός αναλυτής της PLP Financial. 

Oι «ευαίσθητοι» ως προς τις προοπτικές της οικονομίας κλάδοι, όπως μεταφορών και επεξεργαστών, παρουσίασαν τα μεγαλύτερα κέρδη. Στον αντίποδα, τα μεγάλα ονόματα από τον χώρο των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, Freeport-McMoRan και Newmont, που κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των μετοχών του S&P 500, της τάξης του 6,6% και 4% αντίστοιχα. Σε πτώση και ο κλάδος ενέργειας. 

Ο S&P 500 και Dow παραμένουν στο «κόκκινο» από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα. Μετά από επτά διαδοχικούς μήνες κερδών για το δείκτη S&P 500 και ένα ράλι 20% το τρέχον έτος, πολλοί στη Wall Street πιστεύουν ότι ήρθε η ώρα της διόρθωσης εν μέσω ανησυχιών για μείωση της εταιρικής κερδοφορίας για την υπόλοιπη διάρκεια του έτους.

Αναφορικά με το μοτίβο που ακολουθεί ο μήνας Σεπτέμβριος, ο οποίος παραδοσιακά δεν θεωρείται καλός για τις μετοχές, ο S&P 500 είθισται να κορυφώνεται γύρω στις 17 Σεπτεμβρίου και να υποχωρεί κατά την υπόλοιπη διάρκεια του μηνός. 

 

moneyreview.gr

  
 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News