Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 20:04
ΑΓΟΡΕΣ

Τα τυχερά παιχνίδια μπαίνουν στο «στόχαστρο» του Πεκίνου

Τα τυχερά παιχνίδια μπαίνουν στο «στόχαστρο» του Πεκίνου

Ο δείκτης του Bloomberg που παρακολουθεί τους έξι μεγάλους ομιλους διαχείρισης καζίνο υποχώρησε 23%, που αποτελεί πτώση ναδίρ. Επίσης, και οι αμερικανικοί όμιλοι τυχερών παιχνιδιών γνώρισαν τις χειρότερες ρευστοποιήσεις, με τη Sands China να κάνει βουτιά 33% και τη Wynn Macau να βουλιάζει 34%, στις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν καταγράψει έως σήμερα οι μετοχές των εταιρειών αυτών. Αντίστοιχα, η μετοχή της Galaxy Entertainment Group βούλιαξε 20%, στη μεγαλύτερη πτώση εδώ και μία δεκαετία. Ο κλάδος καθοδήγησε τις απώλειες και στην κινεζική αγορά κρατικών ομολόγων σε δολάρια. 

Αξιωματούχοι του Μακάο, της μοναδικής περιοχής στην Κίνα όπου τα τυχερά παιχνίδια είναι νόμιμα, δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν δημόσια διαβούλευση 45 ημερών για να συζητήσουν διάφορα νομικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων τον αριθμό αδειών που επιτρέπονται, τη διάρκεια των συμβολαίων και το επίπεδο εποπτείας από την κυβέρνηση. 

Παρότι η ανανέωση των αδειών παρατείνεται για κάποιο ακόμη διάστημα, καθώς οι υφιστάμενες άδειες εκπνέουν τον επόμενο Ιούνιο, η απόφαση να επιβληθεί πιο αυστηρό ρυθμιστικό πλαίσιο φαίνεται να έπιασε τη συγκεκριμένη αγορά εξ απήνης. 

Τα πιο αυστηρά μέτρα λαμβάνουν χώρα σε μία περίοδο που το Μακάο εξακολουθεί να δυσκολεύεται να ανακάμψει από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια τον Αύγουστο ήταν 82% χαμηλότερα συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2019. 

Ωστόσο, παρά τον πανικό που προκλήθηκε στην αγορά, ορισμένοι αναλυτές εκτιμούν ότι τα προτεινόμενα μέτρα δεν θα έχουν απαραιτήτως σημαντικό αντίκτυπο στους ομίλους διαχείρισης τυχερών παιχνιδιών του Μακάο. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News