Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 17:02
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Αλλαγή του χθεσινού αρνητικού κλίματος 

Wall Street: Αλλαγή του χθεσινού αρνητικού κλίματος 

Ο προβληματισμός από το σχέδιο της κυβέρνησης Μπάιντεν και η αβεβαιότητα για την οικονομική ανάκαμψη υποχώρησαν σήμερα κι έτσι το χθεσινό αρνητικό κλίμα αναστράφηκε στη Wall Street τουλάχιστον στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης. Οι Dow Jones και S&P 500 κινούνται με κέρδη 0,35% και 0,25% αντίστοιχα ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq κινείται οριακά άνω του μηδενός. 

Χθες ο βιομηχανικός δείκτης και ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης διολίσθησαν σε χαμηλό σχεδόν δύο μηνών ο πρώτος και τριών εβδομάδων ο δεύτερος, καθώς η ενδεχόμενη αύξηση του φορολογικού συντελεστή στις εταιρείες ανέδειξε ανησυχίες για μείωση των κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων. 

Παράλληλα η επιβράδυνση του πληθωρισμού τον Αύγουστο, περιόρισε αρκετά τον προβληματισμό ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αποσύρει νωρίτερα τα μέτρα στήριξης, αν και ήδη έχει εξαγγείλει ότι θα μειώσει τις αγορές ομολόγων ύψους 120 δισ. δολαρίων τον μήνα, από φέτος δίχως όμως να έχει ορίσει το χρονοδιάγραμμα. 

Ο επανασχεδιασμός της φορολόγησης στις ΗΠΑ δεν αφορά μόνο τις επιχειρήσεις, αλλά και τους πλούσιους, με το οικονομικό επιτελείο του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επιθυμεί να αυξήσει τη φορολογία στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα. 

Η μετοχή της Microsoft σημειώνει άνοδο περί του 1,20% πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά ιδίων μετοχών ύψους 60 δισ. δολαρίων, ένα από τα μεγαλύτερα προγράμματα που έχει ανακοινώσει ποτέ εταιρεία γενικότερα. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News