Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 22:50
ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Επιστροφή στα 1.800 δολάρια – «Βουτιά» 5% για το παλλάδιο

Χρυσός: Επιστροφή στα 1.800 δολάρια – «Βουτιά» 5% για το παλλάδιο

Σε υψηλό εβδομάδας επέστρεψε η τιμή του χρυσού στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς το δολάριο έχασε έδαφος στον απόηχο της μικρότερης του αναμενομένου αύξησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, στοιχεία τα οποία ενισχύουν και πάλι την αβεβαιότητα ως προς το χρονοδιάγραμμα της Fed για την έναρξη του tapering. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνου ενισχύθηκε 0,6% στα 1.803 δολάρια η ουγκιά.

«Η τιμή του χρυσού επέστρεψε στο επίπεδο των 1.800 δολαρίων μετά τη μικρότερη του αναμενομένου αύξηση του πληθωρισμού. Αν και δεν αναμένεται ανακοίνωση για tapering στη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας, η συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου θα σηματοδοτήσει τις γραμμές που αναμένεται να ακολουθήσουν οι διαμορφωτές πολιτικής το 2023 ως προς τις επιτοκιακές αυξήσεις», αναφέρει αναλυτής της Standard Chartered Bank.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, που έδειξαν τον Αύγουστο τη μικρότερη άνοδο σε διάρκεια επτά μηνών, θα μπορούσαν να ενισχύσουν την άποψη ότι η Fed ενδεχομένως να καθυστερήσει το tapering και να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά για παρατεταμένο χρονικό διάστημα. «Τα σημερινά στοιχεία αποτελούν θετικό νέο για τον χρυσό, καθώς καθιστούν την ανακοίνωση για tapering λιγότερο πιθανή στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου», αναφέρει ο Εντ Μόια, αναλυτής της OANDA. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή του παλλάδιου έκανε «βουτιά» 5,4% στα 1.973 δολάρια η ουγκιά, στο χαμηλοτερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020, καταγράφοντας πτώση για έκτη διαδοχική συνεδρίαση. 

Αντίστοιχα, η τιμή της πλατίνας υποχώρησε 2,1% στα 941,06 δολάρια η ουγκιά. Να σημειωθεί ότι το παλλάδιο έχει υποχωρήσει περίπου 20% από τις αρχές Σεπτεμβρίου έως σήμερα.

Αντίθετα, η τιμή αργύρου ενισχύθηκε 0,5% στα 23,84 δολάρια η ουγκιά.  
  
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuter

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News