Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 16:34
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με πιέσεις από πρώτες ύλες και είδη πολυτελείας 

Ευρωαγορές: Μικτά πρόσημα με πιέσεις από πρώτες ύλες και είδη πολυτελείας 

Προς διαφορετικές κατευθύνσεις κινούνται τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, με τις μετοχές των κλάδου των πρώτων υλών και των ειδών πολυτελείας να ασκούν πιέσεις. Η αύξηση των κρουσμάτων στην Κίνα και τα νέα περιοριστικά μέτρα που τίθενται σε εφαρμογή, επέφερε προβληματισμό τόσο για τις αγορές πολυτελών ειδών από τους Κινέζους καταναλωτές που αποτελούν εκ των κυριοτέρων στηριγμάτων της εν λόγω αγοράς, όσο και για τον κλάδο των πρώτων υλών που είναι από τους κλάδους με μεγάλη έκθεση στις κινεζικές αγορές. 

Οι ανησυχίες αυτές έχουν «τραβήξει» προς τα κάτω τις μετοχές εταιρειών όπως LVMH, Kering, και Richemont, μετοχές που διαπραγματεύονται στο ταμπλό του χρηματιστηρίου του Παρισιού το οποίο με τη σειρά του καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,10%. 

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου με τη σειρά του κινείται χαμηλότερα κατά 0,10%, από τη στιγμή που στον δείκτη FTSE 100 διαπραγματεύονται αρκετές εξορυκτικές εταιρείες. 

Απεναντίας ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 παρουσιάζει κέρδη 0,26%, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται κατά 0,35%, στο +72% το Μιλάνο.

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν είναι αυτή της βρετανικής αλυσίδας λιανικής πώλησης αθλητικού εξοπλισμού JD Sports, η οποία κάνει ράλι με κέρδη άνω του 1%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της για το α΄ εξάμηνο του 2021, τα οποία κατέγραψαν ρεκόρ. 

moneyreview.gr

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News