Business & Finance Τρίτη 14/09/2021, 15:39
ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs: Οι αυξήσεις στους φόρους «απειλούν» τα κέρδη του S&P 500 

Οι χρηματαγορές στην πλειοψηφία τους δεν προεξοφλούν αυξήσεις των επιτοκίων του χρόνου

Goldman Sachs: Οι αυξήσεις στους φόρους «απειλούν» τα κέρδη του S&P 500 

Τα σχέδια της κυβέρνησης Μπάιντεν για αυξήσεις στη φορολογία στις ΗΠΑ, θα επιφορτίσει τα κέρδη του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης της Wall Street, S&P 500, την επόμενη χρονιά, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, Goldman Sachs. 

Το κόμμα των Δημοκρατικών επιθυμεί να αυξήσει τον συντελεστή της εταιρικής φορολόγησης από το 21% επί του παρόντος στο 26,5%, ενώ επίσης θέλουν να αυξήσουν το ποσοστό φόρου για τα εισοδήματα που προέρχονται από το εξωτερικό. Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, θέλει με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει τη φορολόγηση στoυς πλουσίους, στις εταιρείες και στους επενδυτές. 

Ωστόσο σύμφωνα με τη Goldman Sachs, οι αυξήσεις αυτές θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα των αμερικανικών επιχειρήσεων, κάτι που θα αποτυπωθεί στον δείκτη S&P 500 -τον δείκτη ορόσημο για το αμερικανικό επιχειρείν και όχι μόνο-, καθώς αναμένεται στα κέρδη του για το 2022 να υπάρξει μια επιβάρυνση της τάξεως του 5%. 

Αφού οι αναλυτές της τράπεζας συμπεριέλαβαν τη φορολογική μεταρρύθμιση στα μοντέλα τους, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα αναμενόμενα κέρδη ανά μετοχή του δείκτη S&P 500 θα διαμορφωθούν στα 212 δολάρια, επίπεδο χαμηλότερο από τις εκτιμήσεις των 220,35 δολαρίων της Refinitiv IBES. 

Στην ίδια ανάλυση, οι ειδικοί της Goldman Sachs επισημαίνουν ότι οι χρηματαγορές στην πλειοψηφία τους δεν προεξοφλούν αυξήσεις των επιτοκίων του χρόνου, όπως και αυξήσεις στη φορολόγηση των εισοδημάτων. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News