Business & Finance Δευτέρα 13/09/2021, 18:34
ΑΓΟΡΕΣ

Litecoin: Fake news και πορεία rollercoaster η τιμή του 

Είναι ένα από τα πιο παλιά κρυπτονομίσματα αφού εμφανίσθηκε το 2011

Litecoin: Fake news και πορεία rollercoaster η τιμή του 

Πορεία που θυμίζει rollercoaster σημείωσε σήμερα η τιμή του κρυπτονομίσματος Litecoin, μια πορεία που οφείλεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας globenewswire.com, το οποίο ήταν αναληθές. 

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα ανέφερε ότι η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανικής πώλησης στον κόσμο, η αμερικανική Walmart, έκλεισε συμφωνία για συνεργασία με το εν λόγω κρυπτονόμισμα, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες της να πραγματοποιούν αγορές με αυτό. 

Μόλις είδε το φως της δημοσιότητας το άρθρο, η τιμή του Litecoin, «εκτινάχθηκε» κατά 20% φθάνοντας εκείνη την ώρα η τιμή του έως τα 185,93 δολάρια. Στη συνέχεια και αφού ήρθε η διάψευση από τη Walmart, ήρθε η προσγείωση στην πραγματικότητα και περί τις 18:30 ώρα Ελλάδος η τιμή του καταγράφει απώλειες 3,13%, στα 179,24 δολάρια. 

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το Litecoin προτιμήθηκε από τη Walmart έναντι του Bitcoin, καθώς είναι ένα από τα πιο παλιά κρυπτονομίσματα αφού εμφανίσθηκε το 2011, είναι φθηνότερο και γρηγορότερο από το Bitcoin, ενώ είναι επίσης ένα peer-peer ψηφιακό νόμισμα που επιτρέπει τις διατλαντικές συναλλαγές και είναι εύχρηστο στα ψηφιακά συστήματα πληρωμών. 
Το δημοσίευμα μάλιστα φιλοξενούσε και δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Walmart, Νταγκ Μακ Μίλον. 

«Η δυναμική και ο ενθουσιασμός γύρω από τη χρήση κρυπτονομισμάτων είναι αδιαμφισβήτητα και είμαστε έτοιμοι να καταστήσουμε τις διαδικτυακές αγορές εύκολες για τους πελάτες μας. Ως η κορυφαία αλυσίδα στο ηλεκτρονικό εμπόριο, δεσμευόμαστε να φέρουμε καινοτομία στην εμπειρία των online αγορών. Ενσωματώνοντας το Litecoin, θα επιτρέψουμε στους καταναλωτές να βιώσουν μια εμπειρία ολοκλήρωσης αγοράς με σχεδόν άμεση επιβεβαίωση συναλλαγών και σχεδόν μηδενικές χρεώσεις ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με το Litecoin και παρέχουμε περαιτέρω καινοτομία στην επιχείρησή μας. Την 1η Οκτωβρίου, όλα τα διαδικτυακά καταστήματα θα έχουν την επιλογή “Πληρωμή με Litecoin”».

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC, globenewswire

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News