ΑΓΟΡΕΣ

ΔΕΗ: Σε υψηλό 7 ετών η τιμή της μετοχής

Στα 10,5 ευρώ και το +6,6%

ΔΕΗ: Σε υψηλό 7 ετών η τιμή της μετοχής

Σε απόλυτη «πρωταγωνίστρια» της ημέρας αναδεικνύεται η μετοχή της ΔΕΗ στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθώς η επιτυχημένη πώληση του ΔΕΔΔΗΕ έχει συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό αγοραστών.

Αυτή την στιγμή, ενδεικτικά, η μετοχή της Επιχείρησης βρίσκεται στο +6,6% και τα 10,5 ευρώ, το οποίο είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2014 (υψηλό επτά ετών). Μάλιστα, ενδοσυνεδριακά είχε φθάσει έως και τα 10,8 ευρώ.

ΔΕΗ: Σε υψηλό 7 ετών η τιμή της μετοχής-1

Εντυπωσιακός είναι και ο τζίρος, ο οποίος αγγίζει τα 8 εκατομμύρια ευρώ, με τον όγκο των συναλλαγών παράλληλα να διαμορφώνεται σε περισσότερα από 736.000 τεμάχια.

Την Παρασκευή είχε προηγηθεί η ανακοίνωση πώλησης του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην αυστραλιανή Macquarie, με το αντίτιμο να κλείνει στα 2,1 δισ. ευρώ -ένα ποσό αισθητά αυξημένο σε σχέση με τις προσδοκίες της διοίκησης.

Στον διαγωνισμό είχαν εμπλακεί κι άλλα μεγάλα funds, όπως τα CVC Capital, KKR και First Sentier, πιστοποιώντας το έντονο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

Στο θετικό κλίμα για τη μετοχή της ΔΕΗ συνηγορούν τόσο η σταθερή πορεία αναδιάρθρωσης όσο και η επιστροφή στη βιώσιμη κερδοφορία. Δεν είναι τυχαίο ότι η Eurobank Equities αναβάθμισε σήμερα την τιμή – στόχο στα 14,8 ευρώ (από 11,6 ευρώ προηγουμένως), διατηρώντας τη σύσταση buy.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News