Business & Finance Παρασκευή 10/09/2021, 21:30
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: Με απώλειες 2,3% στην εβδομάδα

Χρυσός: Με απώλειες 2,3% στην εβδομάδα

Σε πτώση επέστρεψε προς το τέλος της σημερινής συνεδρίασης η τιμή του χρυσού, με την αβεβαιότητα γύρω από την επόμενη κίνηση της Φέντεραλ Ριζέρβ ως προς τη νομισματική πολιτική της να κρατά την τιμή σε στενό πλαίσιο διακύμανσης.

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο υποχώρησε στα 1.788 δολάρια η ουγκιά, με πτώση 0,32%, παρότι ενδοσυνεδριακά κατάφερε προς στιγμή να φθάσει κοντά στα 1.800 δολαρια. Σε εβδομαδίαια βάση το πολύτιμο μέταλλο έχασε 2,3%, καταγράφοντας το πρώτο αρνητικό πενθήμερο μετά από 4 εβδομάδες κερδών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet. Αναλυτές αποδίδουν την εβδομαδιαία πτώση του χρυσού στα κέρδη του δολαρίου. 

«Ο χρυσός φαίνεται να ακολουθεί στενό πλαίσιο διακύμανσης και θα είναι η Fed η οποία θα ασκήσει το μεγαλύτερο αντίκτυπο στην τιμή του πολύτιμου μετάλλου», όπως ανέφερε αναλυτής της UBS. H επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη στις 21 έως 22 Σεπτεμβρίου.

Πάντως, αναλυτές εκτιμούν ότι οι επενδυτές θα συνεχίσουν να αγοράζουν χρυσό το επόμενο διάστημα, καθώς η τιμή του έχει υποχωρήσει και επειδή οι κεντρικές τράπεζες δεν δείχνουν βιασύνη να αυξήσουν τα επιτόκια, σύμφωνα με τους αναλυτές. Ο Μπαρτ Μελέκ, επικεφαλής στρατηγικής στα εμπορεύματα της TD Securities, θεωρεί ότι η άνοδος των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων απέτρεψε τα κερδοσκοπικά funds να μετακινηθούν στον χρυσό και να ποντάρουν σε πτώση του. 

Από τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου διαμορφώθηκε κάτω από τα 24 δολάρια με πτώση 0,4%, όπως και η πλατίνα που κινήθηκε στα 969 δολάρια με πτώση 0,8%, καταγράφοντας και τα δύο πολύτιμα μέταλλα απώλειες για την εβδομάδα. Αντίθετα, το παλλάδιο ενισχύθηκε ενδοσυνεδριακά 0,2%% στα 2.183 δολάρια, αν και από την αρχή της εβδομάδας έως σήμερα καταγράφει απώλειες 10%.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News