Business & Finance Πέμπτη 9/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Ξανά σε πτώση υπό τον φόβο ενός άμεσου tapering

Wall Street: Ξανά σε πτώση υπό τον φόβο ενός άμεσου tapering

Mε πτώση έκλεισε και σήμερα η Wall Street, καθώς τα στοιχεία για τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα σε χαμηλό περίπου 18 μηνών απομάκρυναν μεν τις ανησυχίες για επιβράδυνση της οικονομίας, όμως επανέφεραν στο προσκήνιο τις ανησυχίες ότι η Fed μπορεί να προχωρήσει πιο γρήγορα στο tapering.  

Το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι τα επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 35.000 στις 310.000 στη διάρκεια της εβδομάδα που έληξε στις 4 Σεπτεμβρίου, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου του 2020. Αυτό σημαίνει ότι η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας θα μπορούσε να ανακοπεί από τις ελλείψεις σε εργατικό δυναμικό παρά από μειωμένη ζήτηση για εργαζομένους.

Ο Dow Jones, με απώλειες για τέταρτη συναπτή συνεδρίαση, έκλεισε τη συνεδρίαση με πτώση 0,43%, ο S&P 500 υποχώρησε 0,46%, ενώ ο Nasdaq 0,25%. 

Microsoft, Apple και Amazon σημείωσαν πτώση ασκώντας πιέσεις στους δείκτες S&P 500 και Nasdaq. Tην χειρότερη επίδοση μεταξύ των κλάδων του S&P 500 κατέγραψαν αυτοί του real estate και υγείας, ενώ στον αντίποδα κινήθηκε αυτός των χρηματοοικονομικών πηρεσιών και των πρώτων υλών με μικρά κέρδη. JPMorgan, Wells Fargo, Citi Group και Morgan Stanley κατέγραψαν κέρδη. 

«Σήμερα, χάρη στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας, οι επενδυτές αγόρασαν κυκλικές μετοχές. Ο S&P 500 κινείται αυτή τη στιγμή σε στενό πλαίσιο διακύμανσης μεταξύ 4.400 και 4.600 μονάδων», αναφέρει αναλυτής της Infrastructure Capital Management. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, ξεχώρισε της Moderna, που ενισχύθηκε περισσότερο από 7%, από τη στιγμή που η φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι παρασκευάζει μία μονοδοσικό εμβόλιο το οποίο συνδυάζει την προστασία και κατά της Covid-19 και κατά της κοινής γρίππης. 

Ωστόσο, παρά τις απώλειες των τελευταίων συνεδριάσεων, οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street εξακολουθούν να κινούνται ανοδικά για το τρέχον έτος και σε απόσταση «αναπνοής» από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά τους. O S&P 500 καταγράφει κέρδη 20% για φέτος και απέχει μόλις 1,2% από το ιστορικό υψηλό του. Ο Dow καταγράφει κέρδη 14% για το 2021 και απέχει 2% από το ρεκόρ του. 
   
moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News