Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Σε πτώση υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας

Wall Street: Σε πτώση υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία της οικονομίας

Με πτώση έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η Wall Street, υπό το βάρος των ανησυχιών ότι η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει αντίκτυπο στην ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, αλλά και της αβεβαιότητας για το πότε τελικά η Φέντεραλ Ριζέρβ θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων της. 

Ο κλάδος τεχνολογίας δέχθηκε πιέσεις, με τις μετοχές των Apple και Facebook να υποχωρούν, αφού όμως βοήθησαν το δείκτη Nasdaq να καταρρίψει νέο ιστορικό υψηλό στην χθεσινή συνεδρίαση. Ο Dow Jones και ο S&P 500 υποχώρησαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες για πρώτη φορά στη διάρκεια των τελευταίων πέντε συνεδριάσεων.  

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,2%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,13%. Ο Nasdaq σημείωσε μεγαλύτερη πτώση της τάξης του 0,57%. Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε λιγότερο από 1% από το ιστορικό υψηλό του στη συνεδρίαση της Τρίτης, όμως παραμένει ενισχυμένος 20% από τις αρχές του έτους έως σήμερα, χάρη στην υποστηρικτική νομισματική πολιτική της Φέντεραλ Ριζέρβ. 

Οι περισσότεροι από τους κλάδους του S&P 500 σημείωσαν πτώση, με πρώτες ύλες, ενέργεια και τεχνολογία να συγκαταλέγονται στους μεγάλους χαμένους. 

Από τις μεμονωμένες μετοχές, αυτή της Coinbase υποχώρησε 3,3% από τη στιγμή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ απείλησε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων σε περίπτωση που λανσάρει ένα επενδυτικό προϊόν το οποίο η αμερικανική αρχή θεωρεί ότι ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών.

Σε πτώση 2% και η μετοχή της PayPal, αφότου ανακοίνωσε ότι θα εξαγοράσει την ιαπωνική startup Paidy στην τιμή των 2,7 δισ.δολαρίων σε μετρηρά. 

Οι ανησυχίες των επενδυτών εντάθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση του Μπεζ Βιβλίου της Fed που επιβεβαιώνει ότι πράγματι η αμερικανική οικονομία «κατέβασε ταχύτητα» τον Αύγουστο, εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας. Πολλοί επενδυτές δε, προετοιμάζονται για έντονη μεταβλητότητα στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου, παραδοσιακά έναν από τους ασθενέστερους μήνες του έτους. Από τις αρχές του μηνός έως σήμερα, ο S&P 500 υποχωρεί 0,2%, ενώ ο Dow Jones 0,9%. Aντίθετα, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,2%.  

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News