Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 20:52
ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ: Απειλεί με μήνυση την Coinbase

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ: Απειλεί με μήνυση την Coinbase

Προειδοποίηση ότι θα μηνύσει την Coinbase, απηύθυνε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, στην περίπτωση που λανσάρει ένα νέο ψηφιακό δανειακό προϊόν, όπως είχε προγραμματίσει τις επόμενες εβδομάδες, ενώ ταυτόχρονα κλήτευσε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Ο επικεφαλής του νομικού τμήματος της Coinbase, Πολ Γκρουάλ, δήλωσε ότι η εταιρεία, που έγινε η πρώτη μεγάλη πλατφόρμα που εισήχθη σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, έχει λάβει την προειδοποίηση ότι θα της ασκηθεί μήνυση εάν λανσάρει το προϊόν Lend. Το τελευταίο είναι σχεδιασμένο ώστε να επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν τόκο για συγκεκριμένα ψηφιακά ενεργητικά στην πλατφόρμα, αρχής γενομένης από ένα stablecoin, που ονομάζεται USD Coin. Υπενθυμίζεται ότι τα stablecoins είναι ενεργητικό κρυπτονομισμάτων που συνδέεται με εθνικά νομίσματα, όπως το δολάριο και τα οποία μπορούν εύκολα να μετατρέπονται από ένα ενεργητικό της αγοράς κρυπτονομισμάτων σε άλλο. 

Η Coinbase ανακοίνωσε το προϊόν αυτό τον Ιούνιο και άνοιξε λίστα αναμονής για ενδιαφερόμενους χρήστες. Η κίνηση αυτή προκάλεσε τις ανησυχίες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αποτέλεσμα να διενεργήσει σχετική έρευνα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χαρακτηρίζει το Lend ως «τίτλο» και γι’ αυτό αντέδρασε το χρηματιστήριο κρυπτονομισμάτων. Ο Γκρουάλ υποστηρίζει ότι δεν συνιστά «τίτλο», γιατί «δεν αποτελεί επενδυτικό συμβόλαιο ή νόμισμα». Προσέθεσε πάντως ότι δεν θα λανσαριστεί το προϊόν, το οποίο θα προσέφερε αρχικά ετήσιο τόκο 4%, έως τουλάχιστον «τα τέλη Οκτωβρίου».

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σημείωσε ότι η δραστηριότητα αυτή συνιστά ένα είδος επένδυσης που θα πρέπει να υπόκειται στη νομοθεσία για την προστασία του επενδυτή. Αρκετές κρατικές ρυθμιστικές αρχές έχουν κατηγορήσει και άλλες πλατφόρμες που δανείζουν σε κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι παραβιάζουν το νόμο περί ασφάλειας. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News