Business & Finance Τετάρτη 8/09/2021, 17:08
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Διατηρείται το επιφυλακτικό κλίμα

Wall Street: Διατηρείται το επιφυλακτικό κλίμα

Με τους επενδυτές να παραμένουν επιφυλακτικοί ότι η επέλαση της μετάλλαξης Δέλτα της Covid-19 θα επιφέρει εκ νέου επιβράδυνση στην οικονομία, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στη Wall Street. Η επιφύλαξη αυτή έχει φέρει τους S&P 500 και Nasdaq υπό του μηδενός με απώλειες 0,06% και 0,35% αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως ο Dow Jones κινείται υψηλότερα κατά 0,08%. 

Οι αμερικανικές μετοχές βρίσκονται υπό πίεση από την περασμένη Παρασκευή, όταν τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας έδειξαν ότι οι νέες θέσεις εργασίας τον Αύγουστο επιβραδύνθηκαν απότομα. 

Η νέα αύξηση των κρουσμάτων ελέω της μετάλλαξης Δέλτα, σε συνδυασμό με τον ορμόμενο πληθωρισμό και τους μακροοικονομικούς δείκτες που δείχνουν ότι η αμερικανική οικονομία κατεβάζει ταχύτητα, έχουν δημιουργήσει ένα μείγμα έντονου προβληματισμού. 

Σε αυτό το κλίμα έχουν περιέλθει οι επενδυτές κι έτσι στο αμερικανικό χρηματιστήριο οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται προς αντίρροπες κατευθύνσεις. 

Την ίδια ώρα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ετοιμάζεται να αποσύρει τα μέτρα στήριξης για τον κορωνοϊό, μέτρα τα οποία έχουν συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό οι S&P 500 και Nasdaq να καταγράφουν κέρδη από την αρχή του έτους της τάξεως του 20%. 

Στη σημερινή συνεδρίαση οι μετοχές των Big Tech, είναι αυτές που δίνουν το γενικό «παράγγελμα» για το πώς θα κινηθεί η Wall Street, παρουσιάζοντας απώλειες. 

Πιέσεις δέχεται η μετοχή της Coinbase, μετά τις αναφορές ότι η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα κινηθεί νομικά εναντίον της σε περίπτωση που προχωρήσει με τα σχέδιά της για δανειοδότηση με κρυπτονομίσματα. 

Ήπιες απώλειες καταγράφει η μετοχή της PayPal, μετά την ανακοίνωσή της ότι προτίθεται να εξαγοράσει την ιαπωνική εταιρεία πληρωμών Paidy, αντί του ποσού των 2,7 δισ. δολαρίων. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News