Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 22:01
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Χρυσός: «Έσπασε» καθοδικά το «φράγμα» των 1.800 δολαρίων

Χρυσός: «Έσπασε» καθοδικά το «φράγμα» των 1.800 δολαρίων

Τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες σε διάρκεια μηνός κατέγραψε σήμερα η τιμή του χρυσού, παρουσιάζοντας πτώση 1,5%, καθώς η ισχυροποίηση του δολαρίου και η άνοδος των ομολογιακών αποδόσεων επισκίασαν τη λάμψη του πολύτιμου μετάλλου. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο υποχώρησε στα 1.794 δολάρια η ουγκιά, χάνοντας το επίπεδο των 1.800 δολαρίων, στην χειρότερη ημερήσια επίδοση από τις 9 Αυγούστου. Ο δείκτης δολαρίου ενισχύθηκε 0,5% έναντι των βασικότερων νομισμάτων, καθιστώντας πιο ακριβό το πολύτιμο μέταλλο για κατόχους άλλων νομισμάτων. «Η αγορά του χρυσού κάνει μία οπισθοχώρηση καθώς το δολάριο προβλέπεται να υποχωρήσει περαιτέρω ασκώντας μεγαλύτερη πίεση στο πολύτιμο μέταλλο», αναφέρέι ο Ντάνιελ Παβιλόνης, στρατηγικός αναλυτής της RJO Futures.  

O χρυσός δεν κατάφερε να κρατηθεί στο υψηλό δυόμισι μηνών που άγγιξε την Παρασκευή, μετά την απογοήτευση που προκάλεσαν τα νέα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ για το μήνα Αύγουστο, πυροδοτώντας φημολογίες ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ ενδεχομένως να κάνει πίσω στην έναρξη του tapering. Η επόμενη συνεδρίαση της Fed είναι προγραμματισμένη για τις 21 έως 22 Σεπτεμβρίου. 

Περαιτέρω πιέσεις στην τιμή του χρυσού πυροδότησε και η άνοδος των αμερικανικών ομολογιακών αποδόσεων, με το κόστος δανεισμού στη 10ετία να εκτοξεύεται στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουλίου. «Επιπλέον, η αγορά αρχίζει να παρουσιάζει νευρικότητα, επειδή δεν κατάφερε να διασπάσει ανοδικά το βασικό σημείο αντίστασης του 1,835 έναντι του δολαρίου», αναφέρει αναλυτής της Saxo Bank. 

Aπό τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή αργύρου υποχώρησε 1,4% στα 24,32 δολάρια η ουγκιά, η πλατίνα διαμορφώθηκε στα 996,48 δολάρια με πτώση 2,2%, ενώ το παλλάδιο κατέγραψε απώλειες 1,5% στα 2.373 δολάρια. 
  
   
moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News