Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 20:24
ΑΓΟΡΕΣ

Bitcoin: Έγινε επίσημο νόμισμα και «βούλιαξε»

Bitcoin: Έγινε επίσημο νόμισμα και «βούλιαξε»

Σε «πολιορκητικό κλοιό» βρέθηκε σήμερα Τρίτη το Bitcoin, στην πρώτη ημέρα κατά την οποία είναι πλέον επίσημο και νόμιμο νόμισμα για τις συναλλαγές στο Ελ Σαλβαδόρ.

Χθες η κυβέρνηση της χώρας της Κεντρικής Αμερικής αγόρασε 400 Bitcoin συνολικής αξίας 20,9 εκατ. ευρώ, προκειμένου να τα διαθέσει στους πολίτες της. Κάθε πολίτης θα μπορεί να λάβει μέσω του κυβερνητικού ψηφιακού πορτοφολιού Chivo, ένα μέρος του κρυπτονομίσματος αξίας 30 δολαρίων. 

Ωστόσο στην ίσως σημαντικότερη ημέρα του το Bitcoin, δεν αντέδρασε με τον ιδανικό τρόπο με την τιμή του να κάνει βουτιά έως 17% και να «βουλιάξει» στα 43.109 δολάρια. 

Στη συνέχεια μάζεψε μεγάλο μέρος των απωλειών του και περί τις 20:20 ώρα Ελλάδος διαπραγματεύεται στα 47.569 δολάρια, υποχωρώντας κατά 7,91% σε σχέση με χθες όταν η τιμή άγγιξε ακόμη και τα 52.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον περασμένο Μάιο. 

Χθες άλλωστε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι επενδυτές προέτρεπαν ο ένας τον άλλο να αγοράσουν Bitcoin αξίας 30 δολαρίων, ως ένδειξη συμπαράστασης στο Ελ Σαλβαδόρ που έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που το αναγνωρίζει ως επίσημο νόμισμα. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από markepulse.com

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News