Business & Finance Τρίτη 7/09/2021, 19:28
ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες με ανάπτυξη και τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο 

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κατά 0,11% υψηλότερα

Ευρωπαϊκές μετοχές: Απώλειες με ανάπτυξη και τηλεπικοινωνίες στο επίκεντρο 

Δεν διατηρήθηκε το θετικό μομέντουμ από τη χθεσινή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καταγράφοντας απώλειες με τα στοιχεία για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης και τον κλάδο τηλεπικοινωνιών να έρχονται στο προσκήνιο. 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro STOXX 600 απώλεσε 0,49%, με μόλις τέσσερις κλάδους να παρουσιάζουν κέρδη και εξ αυτών της ενέργειας, των λιανικών πωλήσεων και των ταξιδίων και αναψυχής και σημειώνουν άνοδο λιγότερο του 1%. 

Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κατά 0,11% υψηλότερα, μετά τα δημοσιεύματα ότι η Deutsche Telekom έκλεισε μια συμφωνία για ανταλλαγή μετοχών με τον ιαπωνικό όμιλο SoftBank, προκειμένου να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής του στην αμερικανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, T-Mobile. 

Παράλληλα ο γερμανικός κολοσσός συμφώνησε με τη σουηδική επίσης τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Tele2, να πουλήσουν το ολλανδικό παράρτημα της T-Mobile αντί του ποσού των 5,1 δισ. ευρώ, σε δύο εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων. Αντιθέτως τις μεγαλύτερες πιέσεις άσκησαν σήμερα οι κλάδοι των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και της υγείας. 

Στο μεταξύ σε αναθεώρηση επί τα βελτίω της ανάπτυξης της οικονομίας της Ευρωζώνης το β΄τρίμηνο του 2021 προχώρησε η Eurostat, η οποία βρήκε μεγάλη στήριξη από τις καταναλωτικές δαπάνες οι οποίες κατέγραψαν ισχυρή ανάκαμψη. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επίσημης στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οικονομία των 19 χωρών που μοιράζονται το ευρώ, έτρεξε με ρυθμό 2,2% το β΄ τρίμηνο σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο, ενώ σε ετήσια βάση και σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020, ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ κατέγραψε ένα εντυπωσιακό 14,3%. Και οι δύο τελικές αναγνώσεις ήταν υψηλότερες από το 2% και το 13,6% των προκαταρκτικών στοιχείων. Στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 2,1% και 13,1% σε τριμηνιαία και ετήσια βάση. 

Ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν κατάφεραν να αναστρέψουν το σημερινό αρνητικό κλίμα. 

Στα επιμέρους χρηματιστήρια του Μιλάνου απώλεσε 0,72%, της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου είχαν σχεδόν το ίδιο ποσοστό αρνητικής μεταβολής με 0,56% και 0,53% αντίστοιχα, ενώ του Παρισιού υποχώρησε κατά 0,26%. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News