Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 23:00
ΑΓΟΡΕΣ

Wall Street: Με νέο ρεκόρ ο Nasdaq – «Βαρίδι» η απασχόληση για Dow και S&P 500

Wall Street: Με νέο ρεκόρ ο Nasdaq – «Βαρίδι» η απασχόληση για Dow και S&P 500

Με νέο ρεκόρ έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση ο δείκτης υψηλής τεχνολογίας Nasdaq στη Wall Street, παρότι το κλίμα παρέμεινε μεικτό, με τα άκρως αποθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ να εγείρουν μεν ανησυχίες για τον ρυθμό της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας, αλλά από την άλλη να αποδυναμώνουν τα επιχειρήματα για tapering στο άμεσο μέλλον. 

Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε 0,20% κλείνοντας στις 15.362,48 μονάδες. Αντίθετα, ο Dow Jones κατέγραψε απώλειες 0,21%, ενώ ο S&P 500 έκλεισε με οριακή πτώση 0,02%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 1,55% και ο S&P 500 άνοδο 0,58%, σε αντίθεση με το δείκτη των blue chip, Dow Jones, που σημείωσε απώλειες 0,24%. 

Η πλειονότητα των κλάδων του δείκτη S&P 500 έκλεισε με πτώση στη σημερινή συνεδρίαση, μεταξύ των οποίων ενέργεια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Στο «κόκκινο» και οι τραπεζικές μετοχές, παρότι παρουσιάζουν καλύτερες επιδόσεις όταν οι ομολογιακές αποδόσεις κινούνται ανοδικά. «Τα στοιχεία προκάλεσαν μεγάλη απογοήτευση και κάνουν σαφές ότι η μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού είχε αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία το φετινό καλοκαίρι», αναφέρει ο Μάικλ Αρόουν, στρατηγικός αναλυτής της State Global Advisors. 

Μεταξύ των μεγάλων χαμένων όσον αφορά στις μεμονωμένες μετοχές του S&P 500 συγκαταλέγονται οι εταιρείες διαχείρισης κρουαζιεροπλοίων Norwegian Cruise Line Holdings, Carnival και Royal Caribbean Cruises, των οποίων οι δραστηριότητες είναι στενά συνυφασμένες με το καταναλωτικό κλίμα γύρω από τα ταξίδια και την Covid-19. 

H αγορά εργασίας παραμένει τώρα το «σημείο-κλειδί» για τη Fed, με τον πρόεδρό της Τζερόμ Πάουελ να δηλώνει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η επίτευξη του στόχου για πλήρη ανάκαμψη της αγοράς εργασίας αποτελεί προϋπόθεση για την έναρξη του tapering από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ. 

Ο Nasdaq, ο οποίος κατέγραψε κέρδη για πέμπτη διαδοχική συνεδρίαση στις τελευταίες έξι, βρήκε στήριγμα στους μεγάλους της τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων Apple, Alphabet και Facebook. Σε άνοδο και η κινεζική μετοχή τεχνολογίας Didi από τη στιγμή που δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε ότι το Πεκίνο εξετάζει να θέσει την εταιρεία υπό κρατικό έλεγχο. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News