Business & Finance Παρασκευή 3/09/2021, 22:36
ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΜΕΤΑΛΛΑ

Xρυσός: Με κέρδη 1,2% σήμερα και 0,8% στην εβδομάδα

Xρυσός: Με κέρδη 1,2% σήμερα και 0,8% στην εβδομάδα

Περισσότερο από 1% ενισχύθηκε σήμερα η τιμή του χρυσού, αγγίζοντας υψηλό δυόμισι μηνων, καθώς τα πολύ κατώτερα του αναμενομένου στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ για το μήνα Αύγουστο άσκησαν πτωτικές πιέσεις στο δολάριο, εγείροντας αμφιβολίες ως προς το χρονοδιάγραμμα της Fed για το tapering. 

Η τιμή spot του χρυσού στο Λονδίνο ενισχύθηκε 1,2% στα 1.833,80 δολάρια η ουγκιά, στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Ιουνίου, καταγράφοντας κέρδη 0,8% για τέταρτη συναπτή εβδομάδα.  

Αναλυτές απέδωσαν το μειωμένο αριθμό νέων θέσεων εργασίας στην νέα επέλαση του κορωνοϊού, με το μεγαλύτερο πλήγμα να υφίστανται οι κλάδοι ψυχαγωγίας, φιλοξενίας, εστίασης και λιανεμπορίου. Αμέσως μετά τα στοιχεία, ο δείκτης του δολαρίου υποχώρησε, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί η ελκυστικότητα του χρυσού για όσους διακρατούν άλλα νομίσματα. «Ο χρυσός βρήκε σημαντικό στήριγμα στα αποθαρρυντικά στοιχεία για την απασχόληση και στην πτώση του δολαρίου. Το γεγονός ωστόσο ότι δεν κατάφερε να διασπάσει ανοδικά το σημείο αντίστασης των 1.835 δολαρίων προκάλεσε κάποιο προβληματισμό για το εάν αυτό σημαίνει ότι η ανάπτυξη έχει φθάσει στην κορύφωσή της ή καθυστέρηση του tapering», ανέφερε ο Ολε Χάνσεν, αναλυτής της Saxo Bank. 
  
«Η αγορά τώρα θα εστιάσει την προσοχή της στην επικείμενη συνάντηση του Σεπτεμβρίου. Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε περαιτέρω περιθώρια ανόδου για τον χρυσό όσο εξακολουθούμε να προσδοκούμε πτώση για το δολάριο», ανέφερε ο Σούκι Κούπερ, αναλυτής της Standard Chartered Bank για τα πολύτιμα μέταλλα. 

Ανοδικά και μάλιστα πολύ περισσότερο από τον χρυσό, κινήθηκε και ο άργυρος με την τιμή του στα 24,70 δολάρια η ουγκιά, ενισχυμένος 3,4%, ενώ η πλατίνα κινήθηκε στα 1.024 με άνοδο 2,6%. Το παλλάδιο ενισχύθηκε 1,1% στα 2.425 δολάρια. 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News